Gerd dolç o àcid? Així pots comprovar-ho sense menjar-te'l

El truc de l'aigua permet saber si els fruits contenen més o menys sucre segons la seva densitat

Publicat el 28 de gener de 2025 a les 13:02

Vas al supermercat, veus la zona de fruites i t'entra pels ulls. Fa tot molt bona pinta, i olor. N'has de comprar, et convences. I ho acabes comprant. Arribes a casa i, quan col·loques la fruita al calaix de la nevera t'adones que potser no està tan madura com semblava amb la llum de la botiga. 

Et mors de ganes de menjar gerds per berenar amb un iogurt, però et fa por que surtin àcids. Tenim la solució perquè no els tallis inútilment abans d'hora. Es tracta del truc de l'aigua, una manera ben senzilla de comprovar si aquestes petites fruites fosques estan prou dolces o, en canvi, encara estan àcides.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Realfooding® | Alimentación sana (@realfooding)

Només es necessita un bol amb aigua, tirar-hi els gerds a dins i observar què passa. Els gerds que es quedin flotant són els més àcids (i, per tant, contenen menys sucre), mentre que els que s'enfonsin són els dolços, més madurs i amb més quantitat de sucre. Aquests últims, els ideals per ser acompanyament del teu iogurt de berenar o com a snack saludable. 

Ara bé, els àcids no els has de tirar, també poden tenir el seu ús. Tot i no ser la millor opció per consumir en cru, són perfectes per preparar melmelades casolanes, ja que porten sucre extra, o elaborar salses per acompanyar carns.