Vi blanc amb «jalapeño»: la darrera tendència viral que humilia els amants del vi

La combinació del dolç amb el picant del xili és l'última novetat de la creativitat gastronòmica

Publicat el 26 de juny de 2025 a les 05:30

El menjar cada cop pren més formes i es compon de barreges cada cop més sorprenents: des d'hamburgueses amb salses de galeta fins a gelats amb gust de maionesa. La creativitat gastronòmica sembla que no tingui fi i ara a través de TikTok s'ha popularitzat una recepta que no deixa a ningú indiferent: un productor de vins especialitzat en vins dolços n'ha creat un dolç i picant.

La beguda es tracta d'un vi blanc infusionat amb xili Jalapa i bitxo verd i, segons el New York Times, aquesta recepta està desconcertant els bars més moderns de Nova York. Tot i això, la recepta triomfa a TikTok: "En les xarxes, on el hot dog de caviar té una bona rebuda, posar unes rodanxes de pebrot picant en un got de vi blanc és l'última moda a l'hora de prendre alcohol".

Tot i que la recepta sembli ser molt innovadora, no ho és. Ja fa nou anys que es va fer un fil a Reddit on s'explicava com fer-ho i el gust que deixava al paladar. El que si és cert, és que la recepta va passar desapercebuda i ara, a través de TikTok, s'ha fet viral i s'ha confirmat com a tendència

La tendència de TikTok és preparar una copa d'alcohol casolana. En aquest cas, consisteix a tallar rodanxes de xili o algun fruit picant, guardar-les a la nevera i, un cop fredes, posar-les a remullar en vi blanc o rosat. Justament, aquesta tendència és el que ha sorprès i enfadat a molts tradicionalistes i amants del vi que ja se situen en contra de la recepta de manera frontal.

@lovebugatx

had to jump on the jalapeño ice cube trend🥂🧊 definitely cute if you have an extra pepper on hand #winetiktok #whitewinegirls #sauvyb #sauvybsummer #frozenjalapeño

♬ original sound - goodfunfilms

Ja hi ha empreses que ho comercialitzen

Tot i poder-ho elaborar a casa, ja hi ha empreses que ho comercialitzen. Per ara, només són estatunidenques, concretament, Galena Cellars i Potter Wines. Aquestes dues botigues ja venen vins picants i, a més, innoven amb nous sabors, com maduixa, altres variacions de xili, poma...