Els grups de persones que no haurien de menjar pinya

Malgrat els beneficis que pot tenir aquesta fruita, hi ha gent que ha de vigilar el seu consum, ja que en alguns casos podria ser contraproduent

Hi ha tres tipus de persona que haurien de vigilar amb el consum de pinya
Hi ha tres tipus de persona que haurien de vigilar amb el consum de pinya
Redacció
06 de novembre de 2024, 18:19

La pinya és un fruit dolç i tropical, ideal per acabar l’àpat amb unes postres refrescants. Quan es consumeix aquesta fruita cal que estigui en l’estat òptim de maduració perquè conservi tots els seus nutrients. De fet, les pinyes són molt beneficioses per a la salut i contenen hidrats de carboni i vitamina C, que ajuda al creixement i a la reparació de teixits a totes les parts del cos.

Malgrat els beneficis que pot tenir aquesta fruita hi ha tres tipus de persona que haurien de vigilar amb el consum que en fan i, en alguns casos, deixar-ne de menjar perquè no els sigui contraproduent.

Incompatibilitat amb medicaments

Les persones que prenen medicaments betabloquejants, que es recepten a persones amb problemes cardiovasculars, haurien de moderar el consum de pinya, una fruita molt rica en potassi. Segons apunta el diari mèdic News Medical Today, les persones que prenen aquests medicaments també experimenten un augment de potassi a la sang que, sumat al que ja aporta la pinya, podria provocar hiperpotassèmia. Aquesta afecció es produeix quan hi ha un excés de potassi a la sang i això, a la llarga, podria ser perjudicial per als ronyons.

Persones amb insuficiència renal

Les persones que pateixen problemes renals també haurien de reduir o abolir el consum de pinya, sobretot si es tracta d’insuficiència renal o de càlculs renals. Malgrat que aquesta fruita afavoreixi l'excreció de l'orina, la pinya també conté bastant de calci, un mineral que, en excés, pot afavorir l'aparició de pedres al ronyó.

Persones amb gastritis

Les persones que pateixin una inflamació de la mucosa gàstrica o que tinguin una úlceragastroduodenal també haurien de reduir la ingesta de pinya. Aquest fruit de tipus àcid té un alt contingut de bromelina, una substància que serveix digerir les proteïnes i obtenir-ne els nutrients. La bromelina, en aquests casos, podria empitjorar els símptomes d’aquestes afeccions i fomentar l’aparició de nàusees.

Per això, si es tenen malalties cròniques, és important consultar al metge de referència o al nutricionista qualsevol canvi que es vulgui fer a la dieta.