El millor pa de pagès sense gluten de Catalunya, segons l'Associació de Celíacs

La Fira Àpat Barcelona reconeix el forn que elabora el producte més bo del país

Pa de La Consciente de Barcelona
Pa de La Consciente de Barcelona | La Consciente
Redacció
22 d'octubre de 2024, 18:42
Actualitzat: 18:48h

Les dificultats dels celíacs per trobar un bon pa apte per a ells són de sobres conegudes. Per això, des del 2019, l’Associació Celíacs de Catalunya organitza un concurs en el marc de la Fira Àpat de Barcelona per trobar el millor pa de pagès sense gluten del país. I, en la darrera edició celebrada aquest diumenge a La Farga de l’Hospitalet el guanyador ha estat l'obrador sense gluten i ecològic de Barcelona, La Consciente.

"En aquest món encara desconegut i sense receptes, hem hagut de fer moltíssimes proves, i investigat múltiples estudis científics per obtenir un producte el més saludable possible, sense afegir gomes, additius o midó", ha destacat el forner de l’obrador guanyador, Nico Gendrot. Això els ha permès escalar fins a la primera posició per davant de Pastisseria Sense Gluten (Barcelona), Ca la Maria (Badalona), L’Alquimista (el Vendrell) i Sense TGN (Tarragona).

I és que el pa és un dels pilars de la dieta mediterrània. Durant el 2023, a l'Estat se'n va consumir una mitjana de 4,64 quilograms per persona i, entre els productes sensegluten, és el més consumit a tot Europa. “La majoria dels celíacs troben a faltar el pa amb gluten. Tot i que hi ha opcions disponibles als supermercats i obradors, sovint han d'aprendre a fer pa a casa”, assenyala la portaveu de l’Associació Celíacs de Catalunya, Gemma Riera.