Els millors ingredients per fer una amanida, segons un nutricionista

El fundador de la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició demana fugir dels taquets de bacó, trossets de pa o formatges greixosos com el parmesà

Un plat d'amanida
Un plat d'amanida | Nielsen Ramon / Unsplash
Redacció
22 d'octubre de 2024, 11:54

L'amanida és un dels plats més habituals del nostre dia a dia: a banda de permetre una barreja d'ingredients amb sabor, també aporta grans beneficis per a la nostra salut. Ara bé, no totes les combinacions són bones. En aquest sentit, un dietista i nutricionista ha plantejat quins són els millors productes per fer una amanida perfecta.

Ha estat Luis A. Zamora, fundador de la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició, qui ha aportat algunes dades interessants. En una entrevista a Europa Press Infosalus, presenta primerament tres ingredients bàsics: la sal, l'oli i el vinagre, i fins i tot es pot prescindir del primer. "Afegim sabor i greixos saludables per al cor", considera l'expert.

Zamora demana fugir dels taquets de bacó, trossets de pa o formatges greixosos com el parmesà. Així doncs, els millors ingredients per a l'amanida poden ser les verdures fresques, l'ou dur o les carns i els peixos blancs, que són una bona font de proteïnes.

Igualment, tampoc són recomanables les salses preparades, com poden ser la de mel i mostassa, la de iogurt, la de barbacoa o la de tipus cèsar, de la mateixa manera que el vinagre balsàmic tampoc és saludable. En aquest sentit, les alternatives que proposa el nutricionista són el suc de llimona, la vinagreta o el iogurt natural sense sucre.