Les croquetes són un plat estrella de la gastronomia. Tan útils són per solucionar un sopar d'entre setmana com per fer unes tapes de cap de setmana. Però de la mateixa manera que són molt consumides, també és un plat que pot arribar a ser complicat si no es tracten els ingredients de la manera adequada.
En aquest sentit, els reptes més complicats a la cuina poden ser aconseguir una beixamel que sigui cremosa i amb bon sabor, i també que l'arrebossat sigui cruixent i poc oliós. Ara bé, si s'aconsegueix tot això o directament s'opta per croquetes precuinades o congelades, també hi ha una tècnica habitual que realment és un error.
I és que és realment freqüent que, un cop fregides les croquetes, es posin en un plat amb un paper de cuina al damunt perquè absorbeixin l'oli que contenen després de passar-les per la paella o la fregidora. Doncs bé, aquest truc que ha passat de generació en generació no és tan adequat.
Quin és el problema? El fet de treure les croquetes o qualsevol fregit tan calent i posar-lo en un paper fa que l'aliment s'estovi si es manté molta estona. Això és deu al fet que realment torna a absorbir l'oli i crea una condensació. Per tant, la primera recomanació és no deixar massa temps l'aliment sobre el paper. Però el que segur que funcionarà és utilitzar un colador o una reixeta en comptes d'un paper, i així segur que caurà l'oli sense afectar la qualitat de les croquetes.