El cafè aixeca passions. Cada cop hi ha més amants moderns de fer-se'l a casa, com més orgànic millor: moldre els grans, calcular el pes exacte i tenir en compte tots els detalls, tot i que la rapidesa del dia a dia també fa recórrer a les càpsules. Però també hi ha els aficionats clàssics, que aposten per la cafetera italiana de tota la vida.
Per qui fa servir aquest últim sistema, sol passar que només vols una tassa, però la cafetera és d'una mida més gran i acaba sortint cafè per més d'una vegada. Davant això, sorgeix un gran dubte: fins quan temps es pot guardar aquest cafè en bon estat o evitant que perdi qualitat?
Doncs la resposta és que el cafè de cafetera italiana no s'hauria de consumir més de dos dies després de cuinar-lo. Això és per motius de salut, però també perquè el sabor amarg d'aquesta beguda es fa més intens amb el pas del temps. Així doncs, el gust del cafè pot fer-se tan fort que fins i tot serà desagradable per a la nostra boca.
Com es pot identificar que el cafè ja no està en bon estat? Doncs si fa una olor poc habitual o té un color diferent del normal la millor opció serà tirar-lo i fer-ne un de nou. La millor manera de conservar el cafè de la cafetera italiana és a la nevera, on pot aguantar durant dos o tres dies. Ara bé, quan es torni a escalfar és probable que perdi sabor pel canvi sobtat de temperatura.