A inicis del mes de juny, un membre de manteniment de les platges del Masnou va trobar untauró embarrancat a la platja d'Ocata. Fatigat, el fort onatge l'arrossegava constantment cap a la costa i els equips de Protecció Civil, els Agents Rurals i el CRAM, no van poder fer res per salvar la vida de l'animal. Mentrestant, el bany va quedar prohibit i més d'un va trigar uns dies a atrevir-se a tornar-hi.
El cert, però, és que la costa catalana no és perillosa pel que fa als atacs no provocats de taurons. Ara, això no vol dir que no n'hi hagi hagut mai cap. Un mapa interactiu del Museu de Florida permet consultar en temps real els atacs d'aquest tipus i indica que, des del 1900, a Catalunya només se n'han patit dos de no mortals. Altres zones del planeta, però, no poden dir el mateix.
El mapa mostra quatre zones calentes pel que fa als atacs de taurons no provocats. La més important és la costa d'Austràlia i la de Nova Zelanda, on s'han produït múltiples morts provocades per diferents espècies d'aquest animal. La segueixen la costa del Carib i de l'Atlàntic nord-americà, la costa californiana del Pacífic i la costa del cap de Bona Esperança, a Sud-àfrica.
Pel que fa a les espècies que més atacs han protagonitzat, destaca en primera posició el tauró blanc, present a la pràctica totalitat del planeta. Lluny, ja hi ha els carcarrínids, al Carib i la costa Atlàntica dels Estats Units, i els orectolòbids, a la costa australiana.