Així pots evitar que et quedi cicatriu després d'una ferida

La doctora Leire Barrutia ha compartit a les seves xarxes socials alguns trucs per protegir la pell i evitar seqüeles

  • Dermatòleg fent una consulta a un pacient
Publicat el 06 de febrer de 2025 a les 17:28

Qui no ha tingut cap caiguda o cop i, per conseqüència, una cicatriu que sembla mai marxar? Al llarg de la nostra vida, ja sigui a la infància, a l'adolescència o a la vida adulta, ens enfrontem a aquestes situacions intentant resoldre-les amb tiretes o cremes que semblen no donar resultats.

Molts temen que quedin seqüeles i convisquin per sempre amb aquesta marca que no se'n va. Per evitar això, la dermatòloga Leire Barrutia ha compartit a les seves xarxes socials tres consells. A través de la xarxa social TikTok, Barrutia explica que el primer que cal saber és que "la pell està deteriorada, malmesa i és molt més sensible als efectes de la radiació solar" remarcant la importància de fer servir un pegat o una bona crema solar sempre d'alta protecció.

El segon consell de la dermatòloga és utilitzar a la nit "cremes reparadores específiques 1 o 2 cops al dia durant almenys de 3 a 6 mesos" per agilitzar el procés de recuperació. En cas que la cicatriu vagi adquirint una forma més engrossida, es recomana fer servir un "pegat amb base de silicona" almenys de 8 a 12 hores durant de 3 a 6 mesos.

Un altre aspecte interessant és que si la cicatriu es torna més fosca encara fent servir crema solar i ja està curada, la millor decisió és aplicar productes despigmentants. En cas que la ferida continuï sense millorar, l'especialista remarca la importància d'acudir a un dermatòleg que valori si es pot fer un "tractament que contribueixi a millorar el màxim possible", sempre remarcant que cada marca té unes característiques diferents.