Arriba l'estiu i tots correm a comprar un bon protector solar per gaudir del sol sense preocupar-nos. Hi ha persones per a tot. Algunes busquen cremes que siguin tan segures com sigui possible, d'altres que siguin respectuoses amb el medi ambient i d'altres directament que siguin barates. Però, anem amb compte perquè un preu atractiu no ho justifica tot i, actualment, hi ha productes al mercat que estan fets de substàncies dubtoses.
I no només això, hi ha mites sobre aquests productes que poden provocar que els emprem de manera incorrecta i que, per tant, no funcionin com deurien. En aquest sentit, el Science Media Center recorda que no convé aprofitar envasos oberts de l'any anterior, ja que podrien haver perdut l'efecte.
I, sobre la periodicitat de l'aplicació de la crema, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) recomana que es faci en períodes de dues hores si s'està a la platja o en un entorn a l'aire lliure, així com després de banyar-se, assecar-se o suar. Aquesta norma també aplica per als productes waterproof. I, en el dia a dia, n'hi ha prou amb posar-se-la abans de sortir de casa al matí.
En referència a la quantitat, l'AEMPS recomana emprar dues línies esteses als dits per a la cara i dues cullerades (30 mil·lilitres) per a la resta del cos. El factor de protecció, al seu torn, indica el temps de resistència al sol que multiplica la crema. És a dir, si una persona trigaria 10 minuts a cremar-se sense protecció, una crema de factor trenta la protegeix fins a 300 minuts.