El motiu pel qual no hauries de menjar mel amb una cullera de metall

El dolç produït per les abelles té múltiples beneficis per a la salut, però es poden ser sabotejats per aquest material

Convé evitar servir la mel amb una cullera de metall
Convé evitar servir la mel amb una cullera de metall | Pexels
Redacció
21 d'octubre de 2024, 16:50

La mel és un aliment molt popular en la gastronomia d'arreu. Aquest producte biològic tan complex com nutritiu s'ha utilitzat tradicionalment per tractar afeccions gràcies a les seves propietats medicinals, però també té un component gastronòmic que el fa estar a totes les llars de Catalunya. Ara bé, cal anar amb compte per no cometre un error que trunqui tots aquests beneficis.

Es tracta de menjar-ne amb una cullera de metall. I és que aquest material malmet els enzims naturals de la mel quan entra en contacte amb el pH àcid, tal com alerta el portal francès TFI info. En aquest sentit, l'empresa familiar Melosa Miel, que es dedica a l'apicultura ecològica, explica que aquesta reacció química dificulta l'absorció dels beneficis de la mel.

Convé matisar, però, que aquest efecte només es dona si es deixa la cullera de metall dins el pot de la mel durant una estona prolongada. Sigui com sigui, convé optar per una cullera de fusta per evitar l'oxidació. A més, la seva porositat afavoreix la regulació de la quantitat de mel que s'afegeix als plats.