Tens hipertensió o colesterol alt? Aquests són els formatges que pots menjar

Els especialistes subratllen que també és important fixar-se en la quantitat i la periodicitat de la ingesta

Formatge, en una imatge d'arxiu
Formatge, en una imatge d'arxiu | Cedida
Redacció
22 de novembre de 2024, 10:40
Actualitzat: 10:43h

Si tens colesterol alt o bé hipertensió sabràs que hi ha una sèrie d'aliments que tens restringits. És el cas, per exemple, de la carn o els formatges. L'acumulació de greix a les artèries pot provocar, tal com apunta Medline Plus, ateroesclerosis. Es tracta d'una espècie d'enduriment de les artèries que pot arribar a obstruir-les completament i arribar a desencadenar problemes a tot el cos.

El remei per evitar-lo és portar una dieta baixa en colesterol i greixos. En el cas dels formatges, però, no tot són males notícies. I és que l'Associació Britànica del Cor ha afirmat que no cal deixar-ne de menjar per complet. N'hi ha prou amb escollir la classe de formatge correcte i controlar-ne la quantitat d'ingesta. Tampoc s'ha de menjar cada dia.

Quines són, doncs, bones opcions, per als i les especialistes si pateixes de colesterol o hipertensió? La mozzarella, el formatge feta o la ricotta. La Fundació Espanyola del Cor, per la seva banda, també ha aconsellat menjar formatges frescos en una proporció que pot oscil·lar entre els 80 i els 125 grams al dia, la qual cosa equivaldria a una porció. En aquesta categoria també encaixaria el formatge quark.

Arxivat a