"Jo de tu deixaria de prendre càpsules de cafè", ha advertit un expert en un vídeo a les xarxes, que amb poques hores ja s'ha fet viral. Aquesta manera de fer cafè és molt popular pels avantatges que aporta, entre els quals destaquen la rapidesa, la comoditat o la higiene. Però l'especialista ha reforçat la seva clara opinió en contra, argumentant-la amb tres raons de pes.
El primer motiu que ha destacat aquest creador de contingut, conegut a TikTok com Ikore Kofi (@ikorekofi), és el preu dels cartutxos. En el clip explica que cada unitat conté cinc grams de cafè i assegura que, comparant-ho amb un quilogram de cafè d'especialitat, la càpsula és, aproximadament, un 400% més cara.
@ikorekofi ¡Avisa a esa persona que sigue tomando #capsulasdecafe! 😱 Seguro que alguna vez pensaste que el café en cápsulas es cómodo, rápido y hasta “gourmet”. Pero la realidad es otra... ☕🚫 💸 Precio 🌍 Ecológico 🧪 Salud Elige café real, bueno para ti y para el planeta. 🌱 #cafedeespecialidad#coffeeroaster#roastery#cafesvalencia♬ sonido original - Ikore Kofi
El segon punt és la petjada ecològica. "La quantitat de restes d'alumini que generen estan perjudicant el medi ambient i hi ha estudis que ho corroboren", assegura. El tercer motiu pel qual anima a canviar de mètode de fer cafè és la salut.
"El problema d'aquestes càpsules és que es perforen pels dos cantons", un fet que fa que algunes partícules d'alumini acabin caient a la tassa perquè "no hi ha cap altre filtre posterior que les elimini", acaba.
Així que, qui vulgui seguir aquesta alerta, es pot animar a provar altres mètodes per preparar cafè. La cafetera italiana, la francesa i l'expresso són algunes de les més habituals.