No us ha passat mai que trieu una fruita, la que veieu millor del supermercat, però després quan arribeu a casa i us la mengeu està amarga o seca? No patiu. En aquesta ocasió us portem una sèrie de claus que us facilitaran -i molt- la vida. Una aposta del tot segura que té com a objectiu que escolliu la millor peça del local i que, a més a més, estigui boníssima.
Posarem com a exemple les taronges, ara que estan de temporada. A la web polonesa Kobieta comencen explicant que aquesta peça de fruita, amb el seu característic "melic" és una elecció segura per a aquelles persones a les quals els agrada la fruita sucosa i dolça. Vet aquí la primera pista.
Saber escollir és tot un art i, per dominar-lo en el món que ens ocupa, el primer que hem de fer és mirar la pell. "Si és uniforme i de color brillant, vol dir que està madura. No obstant això, si observes que hi ha parts verdes, passa d'aquesta taronja. Vol dir que no ha pogut madurar del tot i és possible que no tingui bon gust", han precisat des de l'esmentada pàgina.
Més enllà d'això, un altre punt clau és que la pell estigui "ferma" i tingui els porus de poca profunditat. Contràriament, si trobem una peça arrugada i amb la pell gruixuda, té tots els números que no estigui bona. Així, des de Kobieta han demanat que comparem el pes entre un exemplar i altre. En aquest sentit, han apuntat que una taronja amb polpa sucosa serà més pesada que una de seca.
Finalment, s'han decantat per un tipus de variant concret d'aquesta fruita. Parlem, més concretament, de la varietat navelina. Per quina cosa són conegudes? Per tenir un melic del tot característic, que fa que siguin fàcils de pelar i, de retruc, ben dolcetes.