Les paelles són utensilis indispensables per a qualsevol llar i són força cares, si es volen adquirir de qualitat. El manteniment de les paelles, per la naturalesa de les superfícies, a vegades resulta complicat. És habitual que algunes traces de menjar hi quedin enganxades i sigui difícil retirar-les. Mantenir-les en bones condicions n'allarga la vida útil i ajuda a evitar imprevistos quan es manipulen els aliments.
A l’hora de netejar les paelles, però, cal tenir en compte una sèrie de factors perquè la higiene sigui òptima i no es malmeti l’utensili. Per començar, no és gens recomanable posar la paella sota un raig d’aigua freda quan la superfície encara està calenta. El contrast brusc de temperatura que es produeix és molt perjudicial per als materials i n’accelera el deteriorament. L’opció més adient és esperar que la paella es refredi de manera natural abans de netejar-la.
Per retirar les traces de menjar mai s’ha de fer servir un fregall metàl·lic. L’acció repetida del fregall contra la paella pot ratllar el metall i perjudicar el seu recobriment antiadherent. Per retirar aquests fragments enganxats, doncs, és recomanable utilitzar aigua calenta, un sabó especial i un fregall d'esponja. En els casos en què la brutícia és molt persistent, es pot tirar una mica d'aigua i bicarbonat a la paella. Tot seguit, cal deixar-ho en ebullició uns segons perquè el menjar es desenganxi i la superfície es pugui netejar sense dificultats.
És molt important tenir en compte que les paelles en cap cas es poden posar en un rentaplats. Malgrat que alguns models asseguren que la seva composició les fa resistents al rentavaixella, la realitat és que aquest aparell les deteriora amb més rapidesa. La temperatura excessiva de l’aigua perjudica la superfície de les paelles i, a la llarga, pot arribar a danyar-les.