Comencen les obres per condicionar dues zones d'aparcament a la Baells

Les noves àrees a tocar del pont que travessa el pantà tindran una capacitat total per a 62 cotxes i 8 autocaravanes

Redacció
30 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:03h
La zona que es condiciona és molt freqüentada en els mesos d'estiu
La zona que es condiciona és molt freqüentada en els mesos d'estiu | CCB
Comencen les obres per condicionar dues zones d’aparcament de vehicles a l’embassament de la Baells. El Consell Comarcal del Berguedà pavimenta i ordena dues esplanades de terra a tocar del pont que travessa el pantà, a la carretera C-26, que connecta Berga i Vilada.

Les dues àrees tindran una capacitat total per a 62 cotxes i 8 autocaravanes. Aquest dimecres s’ha dut a terme l’acte de replanteig, l'actuació prèvia perquè les màquines i els operaris iniciïn la seva tasca. Els treballs tenen un termini d’execució previst d’un mes.

Les obres consisteixen en l’esplanació del terreny, el desbrossament, la pavimentació i senyalització de la nova zona d’estacionament. També s’hi col·locaran baranes per delimitar l’espai. El pressupost d'adjudicació és 31.600 euros.

Aquesta actuació permetrà ordenar i delimitar els espais d’aparcament existents al voltant de l’embassament. D’aquesta manera es contribuirà a facilitar-hi l’accés per practicar-hi esport, fer-hi activitats de lleure o turístiques. L’indret on es creen les noves places és una zona molt freqüentada en els mesos d'estiu.

El Consell Comarcal del Berguedà té encomanada la gestió, neteja, manteniment i vigilància del pantà i els seus entorns d’acord amb el Pla d’Usos de la Baells, aprovat el 2021.