​Un mapping explica la història del Temple Romà de Vic

Forma part de la segona fase del projecte turístic Vicpuntzero i té per objectiu continuar impulsant el patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat

Cada dia a les 22 hores de la nit es pot veure l'audiovisual projectat a la façana sud del Temple Romà de Vic.
Cada dia a les 22 hores de la nit es pot veure l'audiovisual projectat a la façana sud del Temple Romà de Vic. | Aj. Vic
Osona.com
17 de juliol del 2023
L'Ajuntament de Vic ha presentat el mapping Un espai, dos mil anys d'història, produït per La Farinera Centre d'Arts Visuals, per explicar la història del Temple Romà i les restes del castell dels Montcada, un espai transcendental a la ciutat a on, al llarg dels segles, hi han conviscut aquests dos edificis alternant-se el protagonisme, ja que el temple va estar amagat durant 700 anys dins del castell. La iniciativa forma part de la segona fase del projecte turístic Vicpuntzero i té per objectiu continuar impulsant el patrimoni arquitectònic i cultural de la capital d'Osona. La projecció d'imatges es pot veure els mesos de juliol i agost, cada dia de la setmana a les 22 hores, mentre que el setembre i l'octubre es faran passes especials els dissabtes -també a les 22 hores- en èpoques de mercats o fires.

A partir d'aquest divendres 21 de juliol també s'inicia un cicle de visites guiades nocturnes a Vic, amb inici a la visualització del mapping del Temple Romà i amb un recorregut que inclou la capella fonda, l'audiovisual immersiu de l'espaiVicpuntzero i la pujada al campanar.

La regidora de Turisme de Vic, Anna Alemany, destaca que amb el projecte es contribueix a "oferir un atractiu turístic més a la ciutat", al costat d'equipaments de primera categoria com el Museu d'Art Medieval (MEV), la Catedral, l'obra de Sert o el Museu de l'Art de la Pell. Alemany apunta que des del consistori es treballa per fer de la capital d'Osona un "referent amb un turisme cívic i sostenibles, gestionant-se a través de l'art i la cultura i fugint del turisme de masses".
 
Arxivat a