Tradicionalment, s'associa córrer amb la pèrdua de pes, però, amb un enfocament correcte que combini una nutrició adequada, també pot ajudar a augmentar la massa muscular, especialment en cames i glutis.
L'Acadèmia Espanyola de la Nutrició i la Dietètica recomana tres nutrients per evitar la pèrdua de múscul i fomentar la fortificació. El nivell de calories s'ha d'ajustar en funció de l'activitat física i el pes.
El primer element són les proteïnes d'alta qualitat, per exemple el pollastre, el peix, els ous, els llegums, el tofu i els batuts proteics, fonamentals per la recuperació i el creixement muscular. Per això, es recomana ingerir-ne després de sortir a córrer.
El segon són els carbohidrats complexos, com l'arròs, l'avena o les fruites que prevenen el catabolisme muscular (quan el cos desfà el múscul per obtenir energia). Per tant, és recomanable ingerir-ne després, però sobretot abans de l'activitat física.
Finalment, el tercer element són les grasses saludables, com l'advocat, els fruits secs o l'oli d'oliva. Ajuden a regenerar els músculs i s'han de prendre després de sortir a córrer.