L'hora del dia en què no s'ha de menjar sucre, segons un nutricionista

L'expert assegura que en les últimes hores del dia el metabolisme "descendeix" i el nostre cos "pateix més si se li introdueixen sucres"

Una cullerada de sucre
Una cullerada de sucre | Immo Wegmann / Unsplash
Redacció
30 de setembre de 2024, 16:46
Actualitzat: 16:46h

Ens n'adonem o no, el sucre és un dels ingredients que està present a bona part dels aliments que consumim diàriament. Si bé és un component que pot comportar certs beneficis per a la salut, és important mantenir-ne controlat el seu consum, a la vegada que també hi ha un moment del dia en què no se n'ha de consumir més.

Això és el que ha explicat el nutricionista Pablo Ojeda al programa Más vale tarde de La Sexta. L'expert ha assegurat que a partir de les sis o les set de la tarda s'hauria d'evitar o de reduir el consum de sucre. "A partir d'aquesta hora menjar aliments que portin molt sucre et poden desvetllar i no ajuden a descansar", ha recordat.

"Quan arriben les sis o les set de la tarda, el nostre metabolisme descendeix i el cos pateix més si se li introdueixen sucres", ha explicat Ojeda, que ha posat èmfasi en el fet que descansar les hores adequades és igual d'important que fer exercici o mantenir una bona alimentació.

El debat sorgit al programa de La Sexta es devia a la publicació d'un llibre sobre Mick Jagger. El cantant de The Rolling Stones segueix uns hàbits que el mantenen amb gran vitalitat tot i tenir 81 anys. Entre aquests hi ha la norma de no menjar sucre a partir de les 18 hores, a més de fer entre dues i tres hores d'exercici al dia o tenir una alimentació equilibrada amb protagonisme de l'alvocat.