La fórmula «70-20-10» d'Ada Parellada per fer les millors hamburgueses

La cuinera reivindica fer-les a casa i explica la proporció de carns que cal posar per aconseguir el millor resultat

  • Una hamburguesa, en una imatge d'arxiu -
Publicat el 16 de maig de 2025 a les 14:20

Les hamburgueses estan a l'alça. Cada vegada s'obren més locals de menjar ràpid que n'ofereixen i la resposta dels clients sempre és bona. Ara bé, la cuinera Ada Parellada trenca una llança a favor de fer-les a casa i dona una fórmula perquè quedin ben bones.

Ho ha explicat al programa Cafè d'Idees de La 2. Ha presentat la fórmula "70-20-10" que fa referència al percentatge de cada carn amb què s'ha de fer l'hamburguesa. "Un setanta de carn de vedella, un vint de porc i un deu de greix, per exemple, cansalada".

La cuinera ha reivindicat fer les hamburgueses a casa quan la presentadora Gemma Nierga li ha dit que comprava la carn a la carnisseria. "Trobo que no caldria", li ha dit afectuosament. La recepta completa proposada també porta verdures i formatge.

Concretament, tomàquet, fulles d'enciam, formatge de maó i mozarella. A banda d'un rovell d'ou, dos pans d'hamburguesa i maionesa, mostassa i cogombrets en vinagre per fer la salsa. Tot plegat, per fer una bona hamburguesa casolana; encara que sempre hi haurà la temptació d'anar al primer restaurant de menjar ràpid i menjar-ne una.