La manera de preparar el cafè per evitar que incrementi el colesterol, segons una gastroenteròloga

L'experta avisa que no totes les presentacions de la beguda són igual de saludables ni tenen els mateixos beneficis

  • Cóm el cafè pot augmentar el colesterol -
Publicat el 23 de maig de 2025 a les 13:06

El cafè és l'aliat històric dels treballadors i estudiants per afrontar les primeres hores del dia. La cafeïna no és, però, el seu únic atractiu, ja que els antioxidants també protegeixen les cèl·lules de l'estrès oxidatiu i hi ha estudis que apunten que pot prevenir l'aparició de malalties com el càncer o l'Alzheimer. Si bé, la gastroenteròloga i endoscopista Karen Alarcón ha alertat que no tots els formats de cafè són iguals i que n'hi ha alguns que provoquen un increment del colesterol.

En una publicació a Instagram, Alarcón explica que els cafès torrefactes, torrats amb sucre, estan contraindicats perquè són processats, el gra està cremat i contenen sucres afegits. Dit això, subratlla que hi ha estudis que demostren que el cafè expresso és el que més pot elevar el colesterol, ja que no està filtrat i conté algunes substàncies químiques com els diterpens, el cafestol i el kahweol que augmenten el risc de malalties cardiovasculars.

  • 5 plats tradicionals catalans sense gluten que poden menjar els celíacs

Segueixen el cafè expresso el de premsa francesa i l'instantani o soluble. Així, el cafè que conté menys diterpens i que, per tant, té un impacte menor en l'increment del colesterol a la sang, és el de filtre de paper, preferiblement l'ecològic per evitar el clor.