Paraula de campió mundial: així s'ha de servir el panettone

El guanyador del concurs internacional Coppa del Món del Panettone de Milà, Tonatiuh Cortés del forn de pa Suca'l de Barcelona, desvela tots els secrets perquè estigui al punt ideal

Redacció
17 de desembre de 2024, 14:50
Actualitzat: 14:50h
Tonatiuh Cortés, creador del millor panettone 2024
Tonatiuh Cortés, creador del millor panettone 2024 | Instagram

Torrons, neules, polvorons, fruits secs... i panettone. Aquest dolç italià ja ha aconseguit tenir un lloc reservat a taula per Nadal. I, de fet, el 2024 ha estat un forn de Barcelona el guanyador del concurs de panettones mundials que se celebra anualment a Milà. Es tracta del forn Suca'l, capitanejat pel forner i pastisser mexicà Tonatiuh Cortés, que a principis de novembre va pujar al podi per davant de dues pastisseries italianes.

Ara, a les portes de les festes de Nadal, Cortés ha publicat un vídeo a les xarxes socials on explica tots els secrets per servir el panettone de la manera més ideal. Com s'ha de tallar? S'ha de fer al moment o millor una estona abans? Se li ha d'aplicar temperatura? Com l'hem de guardar perquè no perdi propietats? El pastisser respon aquestes i altres preguntes a la petita càpsula audiovisual que només de mirar-la ja fa salivar.

Un cop tret l'embolcall de plàstic, cal preparar un ganivet gran de serra ben afilat. Curosament, col·loquem el panettone en posició horitzontal i el partim per la meitat, començant per la part del motlle. Després, el posem cap avall, és a dir, la part tallada ha de tocar la taula o marbre, i en tallem llesques de la mida desitjada, començant sempre pel mig. 

Per gaudir millor del seu sabor i textura, s'ha de posar durant 15 minuts prop d'una font de calor, com un radiador, abans de servir-lo. Passada aquesta estona, panettone a taula i, sobretot, mans netes. Aquest dolç italià s'ha de menjar amb les mans i desfilant-lo a trossos irregulars. Res de talls perfectes, toca gaudir-lo bé!

I per conservar-lo? Cal tornar-lo a la bossa de plàstic que l'embolicava quan el vam comprar i desar-lo en un lloc fresc, sec i sense canvis bruscos de temperatura. És important menjar-se'l abans de la data de consum preferent, així el gaudim amb totes les seves propietats.