El més habitual és que les revistes gastronòmiques i les guies de viatges facin recomanacions positives als seus lectors i usuaris: els millors llocs per anar de vacances, els restaurants amb els millors menús o les places amb millors vistes. Però aquest no és el cas de la guia de viatges TasteAtlas, que ha decidit elaborar un rànquing dels deu pitjors plats del món a partir de les 600.000 valoracions dels usuaris.
Entre aquesta llista es poden trobar menjars d'arreu del planeta i vuit plats típics de la gastronomia espanyola, un dels quals afecta de ple a Catalunya. I és que al vuitè lloc del rànquing hi ha un plat tradicional de casa nostra, les faves a la catalana. Efectivament, aquest plat que per a nosaltres és una fantasia, per a molts dels usuaris de la TasteAtlas és incomestible.
Què són? Es tracta d'una recepta fàcil que forma part de la cuina tradicional catalana i que se sol preparar a la primavera, la temporada de les faves. El plat de faves a la catalana té un origen medieval, tot i que els seus ingredients i l'elaboració han evolucionat fins a l'actualitat. També se'ls pot dir faves ofegades i es preparen amb botifarra negra.
El rànquing de pitjors plats del món
- Blodplat - Finlàndia
- Entrepà de sardines - Espanya
- Calskrove - Suècia
- Angules a la cassola - Espanya
- Anguiles en gelatina - Regne Unit
- Hamburguesa de ramen - Estats Units
- Chapalele - Xile
- Faves a la catalana - Catalunya
- Thorramatur - Islàndia
- Entranyes de peix - Tailàndia
- Cucs de seda fregits - Tailàndia
- Pastel de lluna cantonès - Xina
- Svið - Islàndia
- Ambuyat - Brunei
- Nervetti - Itàlia
- Tinutan - Indonèsia
- Sandwich de Marmite i patates fregides - Nova Zelanda
- Moelas de pollastre - Portugal
- Heusuppe - Suïssa
- Frog Eye Salad - Estats Units
- Aranya fregida - Cambodja
- Devilled Kidneys - Regne Unit
- Amanida Agniares - Grècia
- Gomme - Noruega
- Oil Down - Granada
- Zymlok - Polònia
- Black Pudding - Irlanda
- Banku - Ghana
- Lutefisk - Noruega
- Czernina - Polònia
- Sopa de pa - Txèquia
- Kugel - Israel
- Balaleet - Emirats Àrabs
- Orez Shu'it - Israel
- Ous de yerno - Tailàndia
- Paniki - Indonèsia
- Koresh Bamieh - Irán
- Tirggel - Suïssa
- Kalvsylta - Suècia
- Cap d'ànec fregit - Xina
- Gachasmigas - Espanya
- Cuy al forn - Perú
- Shakarap - Uzbekistan
- Amanida de patata - Corea del Sud
- Kollpite - Kosovo
- Longeole - Suïssa
- Marmite - Regne Unit
- Balut - Filipines
- Blodpudding - Suècia
- Sklandrausis - Letònia
- Zungenwurst - Alemanya
- Pudding de sang - Vietnam
- Beondegi - Corea del Sud
- Gaspatxo de mango - Espanya
- Mehlsuppe - Suïssa
- Caldo de papas- Espanya
- Helechos hervidos - Canadà
- Risotto de maduixes - Itàlia
- Masolva Pomazanka - Txèquia
- Ficelle Picarde - França
- Kata-Kat - Pakistan
- Missi Roti - Índia
- Tom Chuet - Tailàndia
- Suchar - Txèquia
- Bourbourelia - Grècia
- Cuscús paulista - Brasil
- Kapuska - Turquia
- Muisjes - Països Baixos
- Fiskebollet - Noruega
- Naporitan - Japó
- Xocolata i bacó - Estats Units
- Pork and beans - Estats Units
- Endívies al forn amb pernil - Estats Units
- Amanida Indigirka - Rússia
- Cap de vedella - França
- Riz Casimir - Suïssa
- Hormiga culona - Colòmbia
- Nasibal - Països Baixos
- Chicken à la King - Estats Units
- Millionbof - Dinamarca
- Borleves - Hongria
- Fiambre - Guatemala
- Rotllet vegetal - Irlanda
- Picant de cuy - Perú
- Ghapama - Armènia
- Smalahove - Noruega
- Sara Udon - Japó
- Fastenwahe - Suïssa
- Pan Kneipp - Noruega
- Brathering - Alemanya
- Truita de poma - Espanya
- Pastís cordovès - Espanya
- Hongeo - Corea del Sud
- Sekihan - Japó
- Olla de carn - Costa Rica
- Pepián de cuy - Perú
- Sopa Afang - Nigèria
- Seswaa - Botsuana
- Pasteles de São Gonçalo - Portugal
- Cookie Salad - Estats Units