El plat tradicional català seleccionat entre els deu pitjors del món

La guia de viatges TasteAtlas elabora el rànquing a partir de 600.000 valoracions dels usuaris, que situen les faves a la catalana a la vuitena posició

  • Les faves a la catalana no agraden i són el 8è pitjor plat del rànquing
Publicat el 12 de gener de 2025 a les 12:05
Actualitzat el 12 de gener de 2025 a les 14:16

El més habitual és que les revistes gastronòmiques i les guies de viatges facin recomanacions positives als seus lectors i usuaris: els millors llocs per anar de vacances, els restaurants amb els millors menús o les places amb millors vistes. Però aquest no és el cas de la guia de viatges TasteAtlas, que ha decidit elaborar un rànquing dels deu pitjors plats del món a partir de les 600.000 valoracions dels usuaris.

Entre aquesta llista es poden trobar menjars d'arreu del planeta i vuit plats típics de la gastronomia espanyola, un dels quals afecta de ple a Catalunya. I és que al vuitè lloc del rànquing hi ha un plat tradicional de casa nostra, les faves a la catalana. Efectivament, aquest plat que per a nosaltres és una fantasia, per a molts dels usuaris de la TasteAtlas és incomestible.

Què són? Es tracta d'una recepta fàcil que forma part de la cuina tradicional catalana i que se sol preparar a la primavera, la temporada de les faves. El plat de faves a la catalana té un origen medieval, tot i que els seus ingredients i l'elaboració han evolucionat fins a l'actualitat. També se'ls pot dir faves ofegades i es preparen amb botifarra negra.

El rànquing de pitjors plats del món

  1. Blodplat - Finlàndia
  2. Entrepà de sardines - Espanya
  3. Calskrove - Suècia
  4. Angules a la cassola - Espanya
  5. Anguiles en gelatina - Regne Unit
  6. Hamburguesa de ramen - Estats Units
  7. Chapalele - Xile
  8. Faves a la catalana - Catalunya
  9. Thorramatur - Islàndia
  10. Entranyes de peix - Tailàndia
  11. Cucs de seda fregits - Tailàndia
  12. Pastel de lluna cantonès - Xina
  13. Svið - Islàndia
  14. Ambuyat - Brunei
  15. Nervetti - Itàlia
  16. Tinutan - Indonèsia
  17. Sandwich de Marmite i patates fregides - Nova Zelanda
  18. Moelas de pollastre - Portugal
  19. Heusuppe - Suïssa
  20. Frog Eye Salad - Estats Units
  21. Aranya fregida - Cambodja
  22. Devilled Kidneys - Regne Unit
  23. Amanida Agniares - Grècia
  24. Gomme - Noruega
  25. Oil Down - Granada
  26. Zymlok - Polònia
  27. Black Pudding - Irlanda
  28. Banku - Ghana
  29. Lutefisk - Noruega
  30. Czernina - Polònia
  31. Sopa de pa - Txèquia
  32. Kugel - Israel
  33. Balaleet - Emirats Àrabs
  34. Orez Shu'it - Israel
  35. Ous de yerno - Tailàndia
  36. Paniki - Indonèsia
  37. Koresh Bamieh - Irán
  38. Tirggel - Suïssa
  39. Kalvsylta - Suècia
  40. Cap d'ànec fregit - Xina
  41. Gachasmigas - Espanya
  42. Cuy al forn - Perú
  43. Shakarap - Uzbekistan
  44. Amanida de patata - Corea del Sud
  45. Kollpite - Kosovo
  46. Longeole - Suïssa
  47. Marmite - Regne Unit
  48. Balut - Filipines
  49. Blodpudding - Suècia
  50. Sklandrausis - Letònia
  51. Zungenwurst - Alemanya
  52. Pudding de sang - Vietnam
  53. Beondegi - Corea del Sud
  54. Gaspatxo de mango - Espanya
  55. Mehlsuppe - Suïssa
  56. Caldo de papas- Espanya
  57. Helechos hervidos - Canadà
  58. Risotto de maduixes - Itàlia
  59. Masolva Pomazanka - Txèquia
  60. Ficelle Picarde - França
  61. Kata-Kat - Pakistan
  62. Missi Roti - Índia
  63. Tom Chuet - Tailàndia
  64. Suchar - Txèquia
  65. Bourbourelia - Grècia
  66. Cuscús paulista - Brasil
  67. Kapuska - Turquia
  68. Muisjes - Països Baixos
  69. Fiskebollet - Noruega
  70. Naporitan - Japó
  71. Xocolata i bacó - Estats Units
  72. Pork and beans - Estats Units
  73. Endívies al forn amb pernil - Estats Units
  74. Amanida Indigirka - Rússia
  75. Cap de vedella - França
  76. Riz Casimir - Suïssa
  77. Hormiga culona - Colòmbia
  78. Nasibal - Països Baixos
  79. Chicken à la King - Estats Units
  80. Millionbof - Dinamarca
  81. Borleves - Hongria
  82. Fiambre - Guatemala
  83. Rotllet vegetal - Irlanda
  84. Picant de cuy - Perú
  85. Ghapama - Armènia
  86. Smalahove - Noruega
  87. Sara Udon - Japó
  88. Fastenwahe - Suïssa
  89. Pan Kneipp - Noruega
  90. Brathering - Alemanya
  91. Truita de poma - Espanya
  92. Pastís cordovès - Espanya
  93. Hongeo - Corea del Sud
  94. Sekihan - Japó
  95. Olla de carn - Costa Rica
  96. Pepián de cuy - Perú
  97. Sopa Afang - Nigèria
  98. Seswaa - Botsuana
  99. Pasteles de São Gonçalo - Portugal
  100. Cookie Salad - Estats Units