Cinc receptes originals per evitar la sobredosi de verdures d'estiu

La gran varietat d'hortalisses que proporciona l'hort durant els mesos de més calor permet fer plats senzills i variats

Publicat el 10 d’agost de 2024 a les 18:22

L'estiu és una d'aquelles èpoques de l'any en què més producte podem extraure de l'hort. Hi ha una gran varietat de fruites i verdures típiques d'aquesta estació que permeten preparar una gran qualitat de plats senzills i diversos per no avorrir-nos.

Més enllà de les mítiques amanides d'enciam o de les hortalisses a la planxa, a continuació us facilitem cinc receptes originals preparades amb verdures d'estiu que us ajudaran a sortir de la rutina. Des d'amanides fredes a lasanyes més elaborades, passant per les mítiques truites que es poden menjar amb unes llesques de pa amb tomàquet.

Espaguetis de carbassó amb pesto

Què necessitem? Carbassó, tomàquets xerri, salsa pesto, formatge sal i pebre.

Com ho preparem?

  1. Rentar els carbassons i ratllar-los en format espagueti, saltejar-los amb un rajolí d'oli fins que estiguin cuits.
  2. Tallar per la meitat els tomàquets xerri.
  3. Barrejar els espaguetis de carbassó amb la salsa pesto i els tomàquets. Afegir-hi formatge ratllat al final per servir.

Extra. Molts supermercats venen els espaguetis de carbassó ja ratllats, llestos per ser preparats i consumits.

Lasanya d'espinacs

Què necessitem? Espinacs, crema de llet, formatge, plaques de lasanya, sal i oli

Com ho preparem?

  1. Netejar els espinacs i bullir-los. Deixar-los escórrer.
  2. Saltejar els espinacs amb un rajolí d'oli i barrejar-los amb la crema de llet. Cal afegir-hi una mica de sal i, si es vol, un punt de pebre.
  3. Un cop llestes les plaques de lasanya, disposar-les en una safata de forn i fer diferents capes combinant plaques i barreja d'espinacs amb crema de llet.
  4. Posar-hi formatge ratllat a sobre de tot i gratinar-ho al forn.

Extra. Si agraden, es poden afegir pinyons al saltejat d'espinacs. Les plaques de lasanya es poden substituir per fines capes de carabassó.

Amanida caprese

Què necessitem? Tomàquets, mozzarella, alfàbrega, oli i sal.

Com ho preparem?

  1. Netejar els tomàquets, tallar-los a rodanxes fines i col·loca-les al plat.
  2. Talla la mozzarella com més t'agradi -la recomanació és fer-ho també a rodanxes fines.
  3. Amanir-ho tot amb sal i oli i alfàbrega.

Extra. La mozzarella es pot substituir per qualsevol altre formatge, com ara burrata o làmines de parmesà.

Truita d'albergínia i pebrot

Què necessitem? Ous, albergínia, pebrot vermell i/o verd, oli i sal.

Com ho preparem?

  1. Netejar i tallar a trossets petits l'albergínia i els pebrots.
  2. Fregir bé les verdures i escórrer de l'oli.
  3. Batre els ous amb un polsim de sal i barrejar-ho amb les verdures ja fregides.
  4. Fer la truita, com d'habitual.

Extra. La truita d'estiu es pot preparar de diverses maneres, com ara amb només ceba o només albergínia. La combinació de truites és una idea senzilla per un sopar d'estiu

Amanida freda de mongetes tendres

Què necessitem? Mongetes tendres, tomàquet, tonyina, ou, sal i oli

Com ho preparem?

  1. Bullir les bajoques i escórrer. Un cop fredes, dipositar-les en un bol trossejades.
  2. Coure l'ou fins que sigui dur. Deixar-lo refredar i trossejar.
  3. Afegir els tomàquets trossejats i la tonyina.
  4. Amanir amb sal i un rajolí doli i barrejar tots els ingredients.

Extra. Utilitzar tomàquets xerri li dona un toc dolç a l'amanida. També s'hi pot afegir formatge per complementar.