Existeixen diversos mètodes que asseguren allargar la vida de les plantes. Poques hores després de Sant Jordi, una diada que no s'entén sense la rosa, un expert ha fet públic a TV3 el truc infal·lible per conservar aquesta flor.
L'especialista, des del plató del programa Tot Es Mou de la televisió pública, ha assegurat que el procés és tan senzill que ha convidat a la presentadora de l'espai, Helena Garcia Melero, a provar-ho ella mateixa.
La periodista, seguint indicacions, ha submergit la rosa en un recipient hermètic que contenia alcohol al 86%, fins que la flor ha quedat completament coberta pel líquid. En aquest punt, cal tancar la tapa del contenidor amb la planta dins.
I ara, paciència, ja que cal deixar reposar la barreja 24 o 48 hores. Passat aquest temps, la rosa queda completament petrificada perquè l'alcohol la preserva assecant-la. En convertir-se en flor seca, es pot conservar per tota la vida.
D'aquesta manera, el regal per excel·lència -juntament amb el llibre- de Sant Jordi podrà tenir una vida ben llarga. Sense preocupacions ni haver de tenir en compte si l'exposició directa a la llum i al vent la malmet.