Hi ha casos que han arribat fins i tot als tribunals. Ens referim a aquelles persones que tot i que no han pres res d'alcohol, donen positiu en els controls policials. Segons sembla, hi ha gent que és capaç de produir alcohol massivament només perquè fermenta els sucres que ingereix al menjar. El catedràtic en Microbiologia, Ignacio López-Goñi, n'ha donat més al seu blog.
Segons ha explicat aquest especialista quan fem la digestió es produeix de manera habitual etanol endogen. Un procés que té el seu origen en la fermentació dels llevats i bacteris de la microbiota intestinal. Quin és el problema en tot això? López-Goñi ha precisat que el problema arriba quan s'acumulen massa bacteris o llevats. És aleshores quan trobem nivells massa alts d'alcohol en sang, encara que no hàgim begut res. Per aquesta fermentació espontània es coneix la síndrome amb el nom de síndrome de l'embriaguesa.
Qui la pot patir?
Les persones que estan exposades a aquesta malaltia acostumen a estar sanes, tot i que ingereixen molts sucres i carbohidrats, per la qual cosa la dieta que segueixen no és gaire sana. De retruc, com ja us podeu haver imaginat, no és una síndrome de fàcil detecció. Al contrari, la majoria de gent que la té, ho desconeix.
Així i tot, si és el teu cas i et poden diagnosticar, estàs de sort. Hi ha tractament. Normalment, es prenen antifúngics o antibiòtics per pal·liar-la, tot i que hi ha experts que han alertat en diverses ocasions que la seva prescripció pot alterar l'equilibri intestinal dels pacients. A més a més, si tinguessis la síndrome de l'embriaguesa ràpidament veuries com el metge de torn et modifica la dieta per fer una més saludable, amb gens de sucres i un augment de les proteïnes.