Amb l'objectiu de promoure la inserció laboral dels joves i professionals de la comarca, el pròxim dimecres 8 de maig arriba la segona edició de la fira GiraFeina Osona, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Vic, la Cambra d'Osona i el Consell Comarcal que tindrà lloc al Recinte Firal del Sucre i permetrà sumar valor afegit al teixit econòmic i empresarial de la comarca, impulsant també la retenció de talent i la competitivitat dels negocis.
Enguany hi participaran 63 empreses que proposaran més de 700 ofertes laborals, convertint-se en una oportunitat única perquè totes aquelles persones del territori que es troben en procés de cerca de feina o que vulguin fer un pas més en la seva carrera professional puguin presentar la seva candidatura. Ja hi ha més de 400 inscrits i els perfils més buscats en aquesta edició estan relacionats amb l'àmbit de l'administració, l'atenció al client i comercial, informàtica i noves tecnologies, logística i magatzem, medi ambient i sostenibilitat, i producció.
L'any passat, en el marc de la primera edició de la fira, van participar-hi una seixantena d'empreses que van apropar als més de 900 inscrits fins a 683 ofertes laborals. Durant la jornada es van desenvolupar més de 2.800 entrevistes, el 40% dels contactes van tenir èxit i el 85% de les empreses van contractar una o més persones. Unes xifres que demostren que "GiraFeina és una eina útil per posar d'acord empreses i persones que busquen feina", subratlla Josep Pujadas, president de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.
"La fira persegueix la generació d'oportunitats per la ciutadania, sobretot per la població més jove", explica Elisenda Carrera, regidora de Foment de l'Activitat Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Vic. "L'acompanyament dels joves a la seva inserció al món laboral és un dels grans reptes que tenim", apunta Bet Contreras, consellera comarcal de Joventut, Dones i Igualtat.
La fira GiraFeina 2024 és oberta a tothom i es desenvoluparà al voltant de cinc espais diferenciats perquè els participants pugui aprofitar al màxim la jornada. A l'Espai Empresa és on s'ubicaran organitzacions que ofereixen ofertes laborals perquè els candidats puguin entregar-hi els seus currículums així com realitzar un primer contacte.
A l'Espai Orientació i Ocupació –de la mà d'Asencat, Ocell de Foc i tècnics dels serveis d'ocupació del territori- s'hi duran terme dinàmiques per treballar les competències, la presentació davant l'empresa i la gestió emocional en el procés de recerca de feina. A més, també es comptarà amb un estand d'orientació per a l'autoocupació liderat per Creacció i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i també informació sobre l'accés al sector públic amb la presència dels Bombers de la Generalitat o els Mossos d'Esquadra, entre altres.
A l'Espai Demostració, els centres de formació ocupacionals de la comarca –OPE Manlleu, Infocentre, Albir, Sant Tomàs o el Consorci de la Vall del Ges, entre altres- mostraran la seva oferta i activitat.
L'Espai de Sensibilització Empresarial estarà format per entitats del tercer sector que informaran sobre la importància de la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, diversitat funcional, en risc d'exclusió social o amb dificultats per ser inserides al món laboral. D'altra banda, també hi haurà presència de diferents sindicats que informaran sobre el servei d'arrelament laboral, l'existència de subvencions a la contractació o de qüestions relatives als drets laborals. Hi participen, entre altres, ADFO, Creu Roja, Osonament, Sambucus, Sant Tomàs, Tapís, Comissions Obreres o la UGT.
Finalment, enguany s'incorporarà l'Espai Conferències, on s'oferiran dues xerrades amb l'objectiu de promoure el creixement professional.