Els 5 aliments que hauríem de començar a menjar, segons un nutricionista

Un expert en nutrició destaca alguns productes fàcils de trobar en els supermercats com a pilars d’una alimentació més saludable i completa

  • Un grapat de germinats -
Publicat el 25 de maig de 2025 a les 05:30

El nutricionista i divulgador a TikTok, Diego Arnold, sota el nom d’usuari @dar_nutricion, ha compartit un vídeo que acumula milers de visualitzacions en què recomana cinc aliments essencials per millorar la nostra dieta. A més, argumenta la tria d'aquests productes, que es poden trobar en la gran majoria dels supermercats.

El primer és la quinoa, que Arnold defineix com “la mare i el pare de tots els cereals”. Tot i no ser un cereal pròpiament dit, va ser un aliment bàsic per als inques i destaca per la seva riquesa en minerals, vitamines i proteïnes.

El segon elements és el te matxa, que considera “un gran aliat” gràcies al seu alt contingut en clorofil·la, vitamines i minerals. El nutricionista recomana prendre’l sol i amb aigua tèbia per mantenir els beneficis del dejuni intermitent. A més, destaca que pot substituir el cafè, ja que conté teïna, però amb efectes menys acidificants.

@dar_nutricion

Los 5 alimentos que empecé a consumir siendo nutricionista #salud #nutricion #alimentación #salud

♬ Inspirational - neozilla

En tercer lloc, proposa el llevat nutricional, també conegut com el “parmesà vegà”. Amb un gust intens i peculiar, conté un 71% de proteïna vegetal d’alta assimilació i no genera estrès digestiu com altres fonts proteiques.

El quart aliment són els fermentats, com la xucrut, el kimchi, el miso, el quefir o els confitats no pasteuritzats. L'expert insisteix que aquests productes, rics en probiòtics, afavoreixen la flora intestinal i la producció de vitamina K2, sempre que no hagin estat sotmesos a temperatures de pasteurització.

Finalment, parla dels germinats. Els qualifica com l'element “més important de tots”, ja que un germinat com la col kale, per exemple, pot arribar a tenir un 37,5% de proteïna i, gràcies a les enzimes que genera, facilita molt la digestió i l’absorció dels nutrients.

@dar_nutricion

los 5 alimentos que empecé a consumir siendo nutricionista PARTE 2 #nutricion #salud #recetas

♬ Inspirational - neozilla