Tenir cervesa freda en dies calorosos d'estiu és, per a moltes persones, un d'aquells petits plaers que no volen passar per alt. Però si anem a passar el dia fora i la calor apreta -com ho ha estat fent les últimes setmanes- convé tenir una alternativa per evitar haver de beure la beguda a temperatura ambient.
En alguns bars o restaurants, fins i tot ofereixen copes i gerres congelades per mantenir, una estona més, la beguda freda. Però si anem si a la platja, a la piscina o a la muntanya i les volem portar de casa, hem de buscar trucs per aconseguir el mateix efecte.
Una opció és portar la beguda en neveres. D'aquesta manera es manté la temperatura de la beguda i al cap d'una bona estona segueix estant prou fresca. No obstant això, n'hi ha un altre de menys conegut però igual d'efectiu.
Es tracta de posar la cervesa en un recipient amb aigua, gel i sal. Si es remou bé la mescla, amb només cinc minuts tindrem la beguda prou freda com per gaudir-la com si l'haguéssim tret de la nevera. Aquest truc és molt útil però si volem refredar diverses cerveses, hem d'aplicar més quantitat d'aigua, gel i sal o fer-ho per torns.
Una altra opció per accelerar el procés si estàs a casa és mullant paper de plata amb aigua i una mica de sal. Després, has d'embolicar l'ampolla o llauna de cervesa i la poses al congelador durant 10 minuts.