El rentaplats té moltes virtuts i s'ha convertit en un imprescindible a totes les llars. Facilita mantenir una higiene correcta a la cuina, ens estalvia temps i esforç i, fins i tot, pot ajudar-nos a reduir el consum d'aigua. I tot això de manera autònoma. Però, passat l'enamorament dels primers anys, com més temps passa menys net deixa la vaixella.
Això passa per diferents motius: s'acumula la calç i els components es fan malbé, fet que afecta la qualitat final de la neteja, és a dir, plats i coberts més bruts i menys brillants. I a gran escala això pot ser un problema, sobretot si en depens professionalment. En aquest sentit, els restaurants tenen dos cops amagats per millorar el funcionament d'aquest electrodomèstic.
Els trucs dels restaurants per guanyar temps amb el rentaplats
En una publicació a TikTok, la influenciadora Pilucare ha compartit dos d'aquests trucs. La primera és prou rudimentària. Només cal agafar paper d'alumini, fer-ne una bola i posar-lo dins del rentaplats abans de posar-lo en marxa. D'aquesta manera, es potenciarà la brillantor de la vaixella. Per què? Doncs perquè això produeix una reacció química de l'alumini amb les càpsules de sabó, que se'n beneficia per deixar plats més nets, brillants i sense restes de menjar.
@pilucare#tip#cocina#cleantok♬ Fuera del mercado - Danny Ocean
El primer truc que fan servir els restaurants s'ha de fer abans de començar la neteja. En canvi, el segon es pot fer havent rentat, i ens ajudarà a estalviar-nos temps. Una de les murgues del rentaplats és que s'acaba el cicle i els plats no s'han eixugat del tot. Això pot fer perdre temps valuós a la restauració. Si un cop acabat s'obre la porta, s'hi deixa un drap sec de cuina i es torna a tancar es pot evitar. Per què? En aquest cas el drap absorbirà la humitat.