Un silenci per Brussel·les

El president de la Generalitat i l’alcaldessa de Barcelona encapçalen el minut de silenci en solidaritat amb les víctimes de l’atemptat | Carme Forcadell: "Tots som el poble belga"

El minut de silenci a plaça Sant Jaume per les víctimes dels atemptats de Brussel·les
El minut de silenci a plaça Sant Jaume per les víctimes dels atemptats de Brussel·les | ACN
23 de març de 2016, 14:10
Actualitzat: 15:50h
Catalunya ha expressat avui el seu suport i solidaritat amb Bèlgica fent un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el cònsol de Bèlgica, Didier Verwaerde, han encapçalat l’acte acompanyats per nombrosos representants de les forces polítiques i la societat catalana.  

Carme Forcadell ha dit en acabar que “avui tots som el poble belga” i ha expressat la necessitat de “combatre el terrorisme”, que ha definit com una “xacra que pateixen tots els països”. “Aquest combat l’hem de fer tots junts i hem d’estar units”, ha afirmat la presidenta del Parlament.

Hi havia nombroses personalitats: l’exalcalde Xavier Trias, Jordi Turull (CDC), Miquel Iceta i Jaume Collboni, (PSC), Lluís Rabell i Joan Coscubiuela (CSQP), el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, l’historiador i diputat d’En Comú Podem Xavier Domènech, Albert Rivera (Ciutadans), Xavier Garcia Albiol i Alberto Fernández (PP), Ester Capella i Jordi Coronas (ERC), María José Lecha (CUP), Ramon Espadaler i Benet Maymí (UDC)… També s’ha pogut veure el rector de la UB, Dídac Ramírez, la síndica de Barcelona, Assumpció Vilà, l’historiador Jaume Sobrequés o Josep Maria Àlvarez (UGT) i molts altres.

Hi eren també representants de diverses confessions religioses, la musulmana, l’evangèlica i la catòlica, entre d’altres. L’arquebisbe Juan José Omella hi ha anat acompanyat de l’arquebisbe emèrit, cardenal Martínez Sistach -qui ha saludat molt afectuosament Colau i Trias- i el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull.

Entre el públic, un grup de persones mostraven una bandera de Bèlgica amb un crespó negre. Des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona, penjava un lema, "Refugees welcome", com recordant que la força dels millors valors d’Europa acabaran prevalent sobre la maldat i la barbàrie.