23
de setembre
de
2023, 08:00
Actualitzat:
25
de setembre,
16:31h
Milers de persones visiten cada any el Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera. Passejar pels seus indrets és viure moments envoltats de natura i també, si se saben buscar els racons, de tranquil·litat. De fet, aquest espai natural és un pulmó verd que atrau científics, estudiosos i turistes. El parc Natural del Montseny destaca per molts motius, entre els quals hi ha el de la gastronomia, un sector que amb el pas dels anys ha anat evolucionant perquè tothom hi pugui trobar el que busca el seu paladar.
Les amanides, les mongetes amb botifarra i les carns a la brasa encara són les grans especialitats dels restauradors montsenyencs, però també és fàcil trobar-hi plats més sofisticats i opcions veganes i vegetarianes.
En el marc del Parc Natural del Montseny es poden trobar una gran quantitat de restaurants, en destaquem cinc per fer-hi ruta.
Les amanides, les mongetes amb botifarra i les carns a la brasa encara són les grans especialitats dels restauradors montsenyencs, però també és fàcil trobar-hi plats més sofisticats i opcions veganes i vegetarianes.
En el marc del Parc Natural del Montseny es poden trobar una gran quantitat de restaurants, en destaquem cinc per fer-hi ruta.
1. La Falda del Montseny
És situat a Campins, a la Carretera de Sant Celoni a Santa Fe, km 5,3. Disposa de rtestaurant privat, terrassa exterior, aparcament gratuït i admet reserves. També té accés per a discapacitats. La seva especialitat és la cuina mediterrània i barbacoa. Serveix opcions vegetarianes, veganes i sense glútens.Plat de cargols de La Falda del Montseny, un dels plats típics de la zona Foto: Tripadvisor
2. Restaurant Avet Blau
Situat a Santa Fe del Montseny, en ple Parc Natural del Montseny, al km 21 de la carretera BV-5114. L’oferta gastronòmica de l'Avet Blau es basa en una cuina tradicional catalana de qualitat, utilitza productes de temporada i de l'entorn montsenyenc. Algunes de les especialitats són l'escudella barrejada, la sopa de ceba gratinada, el civet de senglar estofat, els bolets de temporada saltejats o l'entrecot de vedella, entre molts altres. S'admeten reserves. Obert de dimecres a diumenge.Un dels plats del restaurant Avet Blau de Santa Fe del Montseny Foto: Avet Blau
3. Fonda Montseny
Al municipi de Montseny, a la plaça de la Vila, 2. En ple Parc Natural del Montseny. Especialitats de cuina mediterrània espanyola i contemporània. Serveix esmorzars, dinars i sopars. Disposa d'accés per a discapacitats.Entremés d'embotits de Fonda del Montseny Foto: Tripadvisor
4. La Vall del Montseny
A peu de la carretera del Montseny, al terme municipal de Sant Esteve de Palautordera. Especialitats de cuina mediterrània, internacional i espanyola, però alhora els comensals tenen l'opció de plats vegetarians. Terrassa exterior, aparcament, accés per a discapacitats i trones per a infants. Serveix esmorzars, dinars i sopars.Pollastre rostit amb prunes i pinyons Foto: La Vall del Montseny
5. Restaurant Can Net
Ubicat a Mosqueroles (Fogars de Montclús), envoltat de verd. Especialitat amb cuina mediterrània i espanyola, però també amb opcions veganes i sense glútens. Admet reserves i disposa de terrassa exterior i aparcament propi. Serveix esmorzars, dinars i sopars. Admet reserves.Cabrit al forn a Can Net Foto: Tripadvisor