La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny participa en la segona cimera social de la sequera

Carles Lumeras va denunciar la sobreexplotació de l'aquífer Montseny-Guilleries per part de les empreses embotelladores

Més d'una vintena d'entitats ecologistes van participar a la segona cimera social de la sequera celebrada a Amposta
Més d'una vintena d'entitats ecologistes van participar a la segona cimera social de la sequera celebrada a Amposta | Ariadna Escoda / ACN
Nació
03 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 9:31h
La segona cimera social de la sequera va aplegar aquest darrer cap de setmana representants d'una vintena d'entitats ecologistes a Amposta, al Montsià, on es va tractar la gestió que el Govern ha fet fins al moment dels recursos hídrics. "Això no és només sequera ni que no plogui, sinó que és un saqueig històric amb els negocis que hi ha amb l'aigua", va etzibar Dante Maschio, portaveu de la plataforma l'Aigua és Vida.

En aquest sentit, va reclamar mesures "urgents i immediates" que s'apliquin abans del futur Pacte Nacional de l'Aigua, previst pel pròxim juliol. Maschio va anunciar que exigiran depuracions polítiques si s'entra en estat d'emergència al sistema d'aigües Ter-Llobregat. A la vegada, les entitats insten a proposar mesures de restriccions de consum no només a escala individual, sinó també industrial, especialment en el sector de la ramaderia intensiva i el turisme.

Així es va expressar el portaveu de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Carles Lumeras, qui va denunciar la "sobreexplotació" de l'aqüífer Montseny-Guilleries per part de les empreses embotelladores d'aigua i altres indústries properes. "És absolutament inaudit que molts pobles del Montseny portem molts mesos sense aigua, que han d'utilitzar aigua de cisternes per abastir-se perquè la majoria de les fonts s'han assecat", ha alertat.

En la mateixa línia, va demanar que les administracions aprovin una moratòria de concessions d'extraccions d'aigua a les empreses que facin ús de l'aqüífer i alhora, s'encarregui un estudi científic independent per conèixer el seu estat real abans d'atorgar nous permisos.
Arxivat a