Mossèn Josep Sala s'acomiada de Camprodon i torna a Ripoll

Els veïns i veïnes de la vall reten un homenatge al rector

El rector, en l'homenatge d'aquest dissabte
El rector, en l'homenatge d'aquest dissabte | Ajuntament de Camprodon
Redacció
06 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:36h
Aquest dissabte, 4 de setembre de 2021, la plaça Santa Maria de Camprodon es va omplir de veïns i veïnes per acomiadar mossèn Josep Sala Subirana, que aviat deixarà la parròquia de la Vall de Camprodon per assumir la de Ripoll, d’on és originari. 

Fa cinc mesos, el rector de Ripoll, Joan Carles Serra va morir de Covid, i la plaça havia quedat vacant. El bisbat de Vic encara no ha nomenat ningú més per substituir-lo a la Vall de Camprodon.

A l’acte d’aquest dissabte, conduït pel periodista vinculat a Camprodon Rafael de Ribot, hi van participar els alcaldes de la Vall de Camprodon i les entitats de zona, que van poder dedicar unes paraules al mossèn. La Coral Camprodon va cantar dues cançons i el colofó final va ser a càrrec dels Romans.

Atès que el mossèn presideix l’associació dels Sants Misteris de Camprodon, l’entitat el va voler acomiadar amb tots els honors. Excepcionalment, els soldats van desfilar per ell, davant la sorpresa i alegria de tots els presents.

Aquest, potser, va ser un dels apunts més emotius d’aquesta diada atès que la processó no s’ha pogut celebrar a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament de Camprodon li ha dedicat un vídeo amb un recopilatori de fotografies:


Més nomenaments al Ripollès
Mossèn Josep Sala Subirana s’encarregarà de diverses parròquies. Així, serà rector de Sant Romà d’Aranyonet, Santa Maria de Borredà, Sant Cristòfol de Campdevànol, Sant Esteve de Comià, Sant Feliu d’Estiula, Sant Pere de Gombrèn, Santa Maria de les Llosses, Sant Bartomeu de Llaers, Santa Maria de Matamala, Sant Vicenç de Palmerola, Sant Josep Obrer de Ripoll, Santa Maria de Ripoll, Sant Julià de Saltor, Sant Bernabé de les Tenes, Sant Esteve de Vallespirans, Sant Llorenç de Campdevànol, Sant Sadurní de Sovelles, Sant Julià de Vallfogona, Santa Eulàlia de Viladonja i Sant Martí de Vinyoles de Portavella.

El bisbat de Vic també ha nomenat dos nous vicaris a la comarca. 

Mossèn Félicien Mbonigaba serà vicari de les parròquies de Sant Martí d’Ogassa, Santa Llúcia de Puigmal, Sant Joan i Pau de les Abadesses, Sant Miquel de Setcases i Sant Martí Surroca.

I mossèn Ignace Iyakaremye, vicari de les parròquies de Sant Romà d’Aranyonet, Santa Maria de Borredà, Sant Cristòfol de Campdevànol, Sant Esteve de Comià, Sant Feliu d’Estiula, Sant Pere de Gombrèn, Santa Maria de les Llosses, Sant Bartomeu de Llaers, Santa Maria de Matamala, Sant Vicenç de Palmerola, Sant Josep Obrer de Ripoll, Santa Maria de Ripoll, Sant Julià de Saltor, Sant Bernabé de les Tenes, Sant Esteve de Vallespirans, Sant Llorenç de Campdevànol, Sant Sadurní de Sovelles, Sant Julià de Vallfogona, Santa Eulàlia de Viladonja i Sant Martí de Vinyoles de Portavella.