Què ha passat amb La Mirada? Pot començar a construir-se?

El TSJC obre la porta a demanar l'execució de la sentència i habilitar l'inici de les obres

Imatge de la futura escola de La Mirada
Imatge de la futura escola de La Mirada | Aj. de Sant Cugat
Nació
29 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:11h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per l'Ajuntament l'any 2022 contra les mesures cautelars de les entitats ecologistes que van servir per frenar en sec el projecte de trasplantament de l'arbrat de l'indret del Bosc de Volpelleres on es preveia construir La Mirada.

Així doncs, amb aquesta nova resolució que ratifica la de novembre, es manté la porta oberta per demanar l'execució provisional de la sentència que dona la raó al tripartit i, per tant, permetria desbloquejar les obres per iniciar l'aixecament de la 12a escola pública de Sant Cugat.

Una petició que, a hores d'ara, el nou govern de Junts i ERC encara no ha demanat. En cas que es sol·licités, els tribunals haurien de dirimir sobre una darrera autorització que permetés començar les tasques de trasplantament tot responent a les presumibles al·legacions que s'hi presentessin. 

Amb tot, des de l'AFA de La Mirada i el PSC, assumint la "desestimació definitiva de les mesures cautelars" reclamen que es reprenguin immediatament les obres com a resposta més "ràpida i satisfactòria" per a les necessitats de la comunitat educativa; aparcant les ubicacions alternatives que s'havien estat plantejant durant els darrers mesos. Tot i això, cal recordar que l'empresa encarregada de la tala, Doctor Árbol, va renunciar a l'encàrrec i ha demanat una indemnització per l'endarreriment ocasionat arran del litigi judicial.

A hores d'ara, l'executiu local encara no s'ha pronunciat al respecte.