El PSOE i el PSC tanquen la porta al referèndum: «El diàleg no és per aprofundir en la ruptura»

Les dues formacions, en un comunicat conjunt, assenyalen que "no hi ha avenç possible" en la via plantejada per l'independentisme, que reclama passos cap a l'autodeterminació en el marc de la investidura de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez, acompanyat per Raquel Sánchez, Lluïsa Moret i Salvador Illa a la Festa de la Rosa a Gavà.
Pedro Sánchez, acompanyat per Raquel Sánchez, Lluïsa Moret i Salvador Illa a la Festa de la Rosa a Gavà. | Europa Press
28 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:26h
Comunicat conjunt del PSOE i del PSC per carregar amb duresa contra l'acord de l'independentisme per condicionar la investidura de Pedro Sánchez als avenços en el referèndum. "El diàleg ha de servir per superar la divisió i no per aprpfundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de forma estèril a Catalunya i la resta d'Espanya. Per aquest camí, no hi ha avenç possible", sosté el comunicat, de només quatre paràgrafs.

El camí, sostenen els socialistes, passa per la "convivència" i la "cohesió", i també per aquesta fórmula: "L'entesa i el progrés econòmic i social de Catalunya i la resta d'Espanya, sempre dins de la Constitució". Una reacció que arriba després que Junts, ERC i la CUP hagin pactat al Parlament, en el marc de política general, que la investidura de Sánchez només sigui possible si hi ha avenços cap al referèndum i que no n'hi hagi prou amb l'amnistia.

"En les darreres eleccions, la societat catalana en particular, i l'espanyola en conjunt, han apostat de manera àmplia per un govern progressista que continuï el camí de diàleg, acords i concòrdia iniciada fa quatre anys, i no per mirar el pitjor passat sinó per continuar construint junts un futur millor", tanca el comunicat conjunt del PSC i del PSOE. La proposta de resolució de l'independentisme, en tot cas, no ho condiciona tot a la concessió del referèndum, sinó que es demana "treballar en les condicions per fer efectiva la celebració" d'aquesta votació.