Ofrena floral i minut de silenci institucional per commemorar el 30 aniversari de l'atemptat d'ETA

Es reprograma i tindrà lloc aquest divendres a l'espai memorial a les víctimes d’organitzacions terroristes, al Parc Catalunya

L'homenatge de fa cinc anys
L'homenatge de fa cinc anys | Juanma Peláez
NacióSabadell
17 de desembre del 2020
L'homenatge institucional per recordar el 30 aniversari de l'atemptat d'ETA a Sabadell tindrà lloc aquest divendres, després que se suspengués fa una setmana amb motiu del dol per les morts a la nau de Badalona. Així, es guardarà un minut de silenci i es farà una ofrena floral a l'espai memorial a les víctimes d’organitzacions terroristes, al Parc Catalunya. 

Un record que organitza l'Ajuntament en col·laboració amb l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT). S'espera la presència, entre d'altres, de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. La cita serà sense públic, per la situació actual de la pandèmia i evitar així aglomeracions de persones.

Novament, aquest símbol de la ciutat serà punt de commemoració, igual que fa cinc anys, en el 25 aniversari de l'atac de la banda terrorista. Aleshores va comptar amb la presència, entre d'altres, del que era ministre d'Interior, Jorge Fernández Diaz, el conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, i l'anterior delegada María de los Llanos de Luna. 

ETA va assassinar, fa tres dècades, sis policies espanyols i va provocar desenes de ferits i nombrosos danys materials amb l'explosió d'un cotxe bomba al furgó policial que es dirigia a fer la cobertura de seguretat del partit, de Segona Divisó, entre el Sabadell i el Màlaga.