Els millors dibuixants de la història del còmic arriben a Breda en una exposició

«Viatge amb globus. Un recorregut per la narrativa gràfica» exposarà dibuixos originals de Morris, Will Eisner o Dan Barry

L'exposició Viatge amb globus arriba a Breda.
L'exposició Viatge amb globus arriba a Breda. | Aj Breda
06 de març de 2024, 11:03
Actualitzat: 11:42h
Lucky Luke, Tintín o Popeye són personatges que formen part del repertori indispensable de qualsevol aficionat al còmic. Es podran veure al Centre Cultural els Forns de Breda en una exposició que aplegarà originals dels millors dibuixants del món entre el dia 8 de març i el 14 d'abril. L'acte d'inauguració tindrà lloc divendres a les set del vespre i es farà una visita guiada a càrrec del comissari de l'exposició, Carles Prats.

Viatge amb globus. Un recorregut per la narrativa gràfica és una selecció de dibuixos de la col·lecció del periodista Carles Prats, que, per primera, vegada es podrà visitar en una exposició. La mostra pretén fer un recorregut a través de l'evolució del còmic com a model narratiu, sense distincions entre la narrativa feta amb una sola imatge i un text, com és el cas de Denys Wortman o Bill Mauldin, que va guanyar dos cops el premi Pulitzer.

L'exposició reunirà l'obra de dibuixants de totes les èpoques des dels orígens de la historieta gràfica. S'hi podran trobar vinyetes de grans clàssics nordamericans com Spirit, de Will Eisner o bé de Flash Gordon, de Dan Barry. Hi haurà, a més, referents europeus com alguns dels més rellevants creadors del que s'ha anomenat línia clara.

També hi seran presents dibuixants catalans de principis del segle XX com Gaietà Cornet o el bredenc Josep Aragay , i mostres de l’underground dels anys 80, amb dibuixos de Miguel Gallardo o de Sento Llobell.

L'exposició l'organitzen la Fundació Prats i el Museu Municipal Josep Aragay i compta amb el finançament de l'Ajuntament de Breda i la Diputació de Girona i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Carles Prats (1955) és un productor, editor i periodista barceloní que dirigeix i escriu documentals. La majoria, dedicats a temes relacionats amb la cultura popular, especialment al cinema i la música. Ha dirigit un gran nombre de programes i canals de televisió com ara Canal Star, Cinematk o Showtime.

Entre els documentals destaquen títols com Sergio Leone, Cinema cinema (2001), Loquillo leyenda urbana (2008), Monty Python's Spamalot (2009), Històries de Bruguera (2012), Peret i l'origen de la rumba catalana (2016) o Joan Fontcuberta: El que queda de la fotografia (2019). Prats, a més, és autor de llibres com Pel·lícules inacabades (2022) i Visió multimèdia, publicat recentment. També és coordinador de la Fundació Prats, que s’ocupa de promoure la cultura arreu del territori.