WhatsApp ha facilitat la forma de comunicar-nos especialment per la seva senzillesa. Ara bé, hi ha una de les seves funcions que gairebé sempre va activada de manera predeterminada i que pot obrir les portes a les estafes i a les actuacions fraudulentes dels hackers, que en moltes ocasions van destinades a obtenir dades personals.
Però, quina és aquesta funció? Es tracta de les descàrregues automàtiques de fitxers, que pràcticament sempre venen activades. També cal dir que moltes persones opten per desactivar aquesta característica, ja que no volen que la seva galeria s'ompli de fotografies i vídeos amb les conseqüències que això té per a la capacitat del dispositiu.
Ara bé, el benefici real de desactivar aquesta funcionalitat és blindar-se dels hackers. WhatsApp ja té mecanismes de protecció davant de números desconeguts i que no es tenen agregats, un clàssic de les estafes i que ja bona part de la ciutadania té en compte. Però la cosa canvia quan s'ha hackejat un mòbil d'una persona coneguda.
Com actuen els estafadors en aquest cas? Doncs aprofiten la confiança entre contactes per enviar arxius fraudulents a diferents mòbils i que la descàrrega es produeixi de manera automàtica pel fet de tenir agregat el número de telèfon. Tant en el sistema Android com en els dispositius iOS, les descàrregues automàtiques poden desactivar-se des de l'apartat "emmagatzematge i dades" dins el menú de configuració dels mòbils.