Una ponència destaca la importància dels fons fotogràfics de l'Arxiu Municipal de Súria

S'ha presentat en la darrera edició de les Jornades Imatge i Recerca de Girona

Reproducció de fotografies històriques de Súria en l'accés del centre urbà
Reproducció de fotografies històriques de Súria en l'accés del centre urbà | AjSú
Redacció
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:45h
Una ponència presentada en la darrera edició de les Jornades Imatge i Recerca de Girona destaca que l'Arxiu Municipal de Súria compta amb el fons fotogràfic més gran de tota la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. En la ponència també es valora positivament la presència de fotografies històriques en espais públics de la vila.

La ponència va ser elaborada per Patrícia Álvarez Martínez, arxivera itinerant de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació. Les Jornades Imatge i Recerca són organitzades pel Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Ajuntament de Girona, juntament amb l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya.

Actualment, l'Arxiu Municipal de Súria compta amb uns 400.000 documents fotogràfics, gràcies a la incorporació dels fons Fotografia Juncadella i Vila-Vers en els darrers anys. Aquesta xifra és molt superior al nombre de documents fotogràfics de la gran majoria d'arxius públics i privats catalans.

La Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació aplega uns 160 arxius municipals de poblacions amb menys de 10.000 habitants. Els 400.000 documents dels fons Fotografia Juncadella i Vila-Vers representen més de la meitat dels documents fotogràfics de tota la Xarxa.

En l'esmentada ponència es destaca la presència de reproduccions de fotografies històriques en l'entrada del centre urbà i en la gasolinera del barri de Joncarets com a mostra de "la importància que es dona al patrimoni fotogràfic local". El fons Fotografia Juncadella també és present en l'espai expositiu del Pavelló Municipal d'Esports.

Les Jornades Imatges i Recerca es celebren cada dos anys a Girona des de 1990, amb l'objectiu de reunir experts i públic interessat sobre la gestió del patrimoni fotogràfic i audiovisual. Aquestes Jornades porten el nom del fotògraf, cineasta, cartellista i activista cultural de les comarques gironines Antoni Varés Martinell (1909-1966).
Arxivat a