Aragonès retreu a Collboni haver arribat a l'alcaldia amb un pacte «fet des de Madrid»

El president de la Generalitat adverteix el nou batlle que ha estat escollit per dues formacions, els comuns i el PP, que tenen models "antagònics" de ciutat i de país

Pere Aragonès saluda Xavier Trias.
Pere Aragonès saluda Xavier Trias. | Ricard Novella
17 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:41h

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha retret aquest dissabte al nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que hagi estat escollit a través d'un acord "fet des de Madrid" sobre el qual es projecta una "ombra" a nivell d'Estat entre el PSOE i el PP. També l'ha advertit que l'han triat partits -els comuns i el PP- que tenen "models de ciutat i de país antagònics". "Volem que Barcelona sigui decidida des de Barcelona", ha assenyalat Aragonès en una intervenció breu després de rebre els caps de files dels partits amb representació a l'Ajuntament de la capital amb l'excepció de Vox, a qui des de Palau no han convidat en aquesta cerimònia.

Collboni ha defensat que Barcelona necessita un nou "salt d'escala", i ha remarcat que el guiarà la "lleialtat institucional", també "amb el conjunt d'Espanya". "Estic convençut, president, que només des d'aquesta ambició compartida assolirem els èxits i les solucions que la ciutadania necessita", ha apuntat el nou alcalde de la ciutat. Collboni i Aragonès van coincidir al Parlament com a diputats, una relació que ve de lluny i que el nou batlle ha ressaltat per posar de manifest la necessitat de treballar de manera conjunta a partir d'aquest mateix dissabte.

En el transcurs de la intervenció d'Aragonès, el president també s'ha referit a l'arribada de Sílvia Orriols, d'Aliança Catalana, a l'alcaldia de Ripoll després del fracàs del cordó sanitari, que no ha estat possible perquè Junts no s'hi ha sumat. "No s'ha de deixar cap mena d'espai a la ultradreta, ni per activa ni per passiva. No han de passar ni poden passar", ha reflexionat el president en una referència implícita a la situació de la capital del Ripollès.