Aquests són els efectes de no dutxar-se després de banyar-se al mar

L'aigua salada té beneficis per la pell, però també té alguns riscos que cal prevenir

Una dutxa de platja, en una imatge d'arxiu
Una dutxa de platja, en una imatge d'arxiu | Pixabay
Redacció
21 de juliol de 2024, 17:17

Sigui per mandra, tradició, o consciència ecològica, la temptació de no dutxar-se després de banyar-se al mar és un clàssic de cada estiu. Al darrere, hi ha la fama de l'aigua salada, reconeguda pels beneficis que pot tenir a la pell. És una fama merescuda, perquè té propietats exfoliants, antisèptiques i antibiòtiques que van bé pels nostres organismes. 

En el cas del mar, el mite és encara més gros. Hi ha qui diu que va bé per tenir uns rínxols més marcats, d'altres que hi van quan estan constipats i, fins i tot, qui hi va a curar-se ferides, també si estan infectades —aquest darrer punt, absolutament desaconsellable, perquè els bacteris que hi ha poden empitjorar l'infecció.  Infeccions a banda, no tot són flors i violes. En molts casos pot tenir beneficis, però també hi ha escenaris negatius. 

Aquests són els beneficis de l'aigua salada per la pell

Anem a pams. Banyar-se en aigua del mar pot ajudar a eliminar pells mortes i netejar i depurar les toxines i impureses que poden haver-hi a la pell. També pot ajudar a cicatritzar petits talls o ferides petites. A més a més, s'ha demostrat que millora problemes de la pell de la cara com la propagació de l'acné i, fins i tot, catalitza la Vitamina D. Si estem en contacte amb l'aigua salada, el nostre cos en produirà més.

Per tot plegat, com més hores hi estem en contacte més efectes tindrà, no? I, per tant, evitar dutxar-se després d'anar a la platja pot ser beneficiós pel cos? Doncs no. Si no ens aclarim l'aigua salada de la pell, ens aventurem a tenir-hi irritacions. Per això, després d'un dia de platja, el millor és rentar-se per retirar les restes de sal i de sorra i hidratar-se amb cremes o aloe vera, per pal·liar l'efecte ressec que podem tenir.