La vuitena edició del Giracirc de Collsuspina, en marxa

Ha començat aquest divendres amb la Cia Chicharrón i acollirà fins a tretze espectacles de circ

El vuitè Giracirc de Collsuspina s'ha estrenat amb la Cia Chicharrón Circo Flamenco
El vuitè Giracirc de Collsuspina s'ha estrenat amb la Cia Chicharrón Circo Flamenco | Toni Carrasco
Toni Carrasco
18 d'agost de 2023, 23:50
Actualitzat: 19 d'agost, 0:04h
Aquest divendres, la companyia cordovesa Chicharrón Circo Flamenco, guardonada amb més de quinze premis de circ i teatre de carrer d'arreu de l'Estat, ha inaugurat al Cafè del Festival la 8a edició del Giracirc de Collsuspina. L'espectacle, Sin Ojana, és a dir sense falsedats, ha explicat la història del desnonament del local d'una Penya Flamenca en una combinació de teatre i malabars d'una subtilesa i uns diàlegs amb el públic autènticament divertits, simpàtics, intel·ligents, de proximitat i molt adients en els moments de complexitat que estem vivint avui dia.

El Giracirc es tornarà a posar les piles, amb espectacles majoritàriament al carrer i gratuïts, durant tot el dissabte i diumenge. Guardonat amb un premi Zirkolika 2022 i, enguany més motivat que mai, oferirà tretze espectacles de disciplines diverses amb dotze companyies de circ de primer nivell i vingudes de diverses contrades de tot el món, convertint el festival en un esdeveniment de caràcter internacional, però sense oblidar el projecte de circ social.

El matí de dissabte, començarà amb el Pinta Cares per als més menuts i un espai de joc amb Joc Joliu a la plaça Gran. Al matí, també, la Cia Karlus presentarà Toilet. A continuació els tabalers de Castellterçol faran una cercavila fins a l'espai Trapezi per gaudir de l'espectacle de la companyia Panchorizo de Guatemala Chopan.

La tarda començarà amb l'espai obert de malabars, l'actuació de la Cia Anna Confetti amb el seu darrer treball entranyable, A la fresca. Més tard la companyia José Luis Redondo delectarà el públic amb el número d'equilibri i clown, Arriba!!! Tot seguit, una proposta de mini volant doble amb la Cia Flying Pikmis i el seu treball, Endagered. El dissabte clourà amb La Lolamento dels Inperfetus amb un show únic de malabars amb la màgia del foc.

El diumenge hi haurà presentació de la part més social del Giracirc amb els joves que participen en el projecte de Circ Social del festival. Després Arai&Rosa mostraran La Vida Toroidal. Al migdia, espectacle de clowns amb el mexicà Abraham Arzate, El trenca records.

A la tarda serà el torn de la nova companyia Cils, que estrenarà A duo rítmic, un treball únic d'aeris. Tot seguit arribarà el circ i l'humor amb Guga&Silvia amb el seu show vintage dels noranta, Here we go. El Giracirc d'enguany clourà amb els Capicua, de Catalunya i Aragó, amb el seu homenatge a les teixidores i que porta per nom Nushu.

Al Giracirc no hi faltaran food trucks ni paradetes de productes artesanals.