Les aigües residuals revelen un augment del consum de dues drogues a Barcelona

La capital catalana és la tercera ciutat d'Europa on més cànnabis es consumeix, mentre que Tarragona ocupa la segona posició en les estadístiques referents a la cocaïna

Segons dades a Europa, fins a 22,6 milions de persones van consumir cànnabis
Segons dades a Europa, fins a 22,6 milions de persones van consumir cànnabis | Pexels
Nació
21 de març del 2024
Actualitzat a les 12:53h
El consum de drogues es dispara a Barcelona segons han demostrat les anàlisis de les aigües residuals de la ciutat. L'estudi, realitzat per l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies, ha destapat que drogues com la ketamina han augmentat en un 77,2% en aquest passat 2023. Per altra banda, també ha crescut el consum de MDMA, concretament en un 20%.

Per altra banda, la capital catalana també presenta dades alarmants, ja que és la tercera ciutat del continent en la que més cànnabis es consumeix, superada només per Rotterdam i Basilea. Tot i això, la presència d'aquesta droga no només ha augmentat en la capital, pel fet que en les altres dues ciutats analitzades, Lleida i Tarragona, també s'ha pogut detectar un creixement. Des de l'agència europea de drogues, es calcula que uns 22,6 milions de persones (entre 15 i 64 anys) han consumit Cànnabis en aquest últim any.

Una altra ciutat catalana també es troba al capdavant de les estadístiques, i és que Tarragona és la segona de tot el continent on més cocaïna es consumeix, només superada per Anvers, a Bèlgica. A més, els estudis realitzats des d'Europa revelen que els nivells de consum en les ciutats europees amb percentatges més alts es manté al nivell de països com Brasil o Estats Units.
 
Arxivat a