Treballadors de Brians 1 i Brians 2 tornen a bloquejar els accessos a les presons

Els concentrats continuen exigint la dimissió de la consellera Ubasart i Calderó, a més d'alertar que la seva renúncia és la línia vermella

Els concentrats a Brians 1 i Brians 2 continuen exigint la dimissió de la consellera Ubasart
Els concentrats a Brians 1 i Brians 2 continuen exigint la dimissió de la consellera Ubasart | ACN
Redacció
04 d'abril del 2024
Actualitzat a les 19:33h

Treballadors de les presons de Brians 1 i Brians 2 tornen a bloquejar els accessos aquest dijous al matí. Els protestants han tornat a fer fogueres amb pneumàtics a les portes dels dos centres penitenciaris i només permetran l'accés dels serveis essencials.

Els concentrats protesten en contra de la negociació iniciada entre els sindicats i el Departament de Justícia ja que asseguren que els primers van actuar de manera unilateral i no van consultar a la plantilla.

A més, defensen que les dues taules de negociació creades, una sobre mesures laborals i la segona sobre seguretat, no tenen sentit. Han insistit que la línia vermella són les dimissions de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Els manifestants parlen de presons "tancades", tot i que han explicat que garantiran l'entrada de serveis essencials com els de cuina o mèdics. Alerten també que la mobilització no finalitzarà fins que no es donin per acabades aquestes negociacions. En primer lloc, critiquen que la mesa sobre condicions laborals no té sentit perquè el govern està en funcions i no té capacitat de prendre decisions que es puguin aplicar.

Aquest dimarts es va produir la primera reunió entre els sindicats i el Departament de Justícia, que va acabar amb la creació de dues taules de negociació, una sobre condicions laborals i una segona sobre seguretat. Els treballadors de Brians 1 i 2 concentrats aquest matí defensen però que aquesta negociació no els representa. Critiquen que els sindicats no van consultar a la plantilla sobre aquestes trobades i defensen que el que volen els treballadors són dimissions.