«Incompliment de contracte»: el motiu d'«El País» per defenestrar Juan Luis Cebrián com a president d'honor

Prisa, que havia acordat una relació exclusiva amb el periodista, fixa com a detonant de l'adeu el seu fitxatge per 'The Objective' per fer entrevistes

Juan Luis Cebrián, en una imatge d'arxiu
Juan Luis Cebrián, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
05 d'abril del 2024
Actualitzat el 25 d'abril a les 18:21h

El Consell d'Administració de Prisa Media, en la reunió que ha celebrat aquest dimecres, ha decidit la destitució de Juan Luis Cebrián com a president d'honor d'El País, segons ha informat la mateixa companyia en un comunicat.

En aquest sentit, ha indicat que l'anunci de la seva pròxima col·laboració com a periodista en un altre mitjà, The Objective (on farà entrevistes), constitueix un incompliment material dels termes del contracte de col·laboració actualment en vigor entre Cebrián i El País, en el qual es configurava una relació exclusiva.

"L'autorització per col·laborar en un altre mitjà, preceptiva per poder procedir amb el seu nou projecte, no va ser sol·licitada ni comunicada en cap moment per Cebrián, incomplint així el seu contracte", ha afegit.

Per aquest motiu, el Consell d'Administració de Prisa Media ha considerat unànimement que la condició de president d'honor del diari requereix un compliment contractual que no s'ha donat en aquest cas. I en conseqüència, ha decidit la seva destitució.