Manuel Bustos: «Estic pagant una factura més que desproporcionada»

L'exalcalde parla després de conèixer que ha d'entrar a presó i admet que va ser un "error" demanar la retirada de les multes

L'exalcalde Manuel Bustos
L'exalcalde Manuel Bustos | Adrià Costa
NacióSabadell
18 de desembre del 2021
Actualitzat a les 21:43h
L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'entrada a presó, en el termini d'un mes, de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per tràfic d'influències per la peça 30 del cas Mercuri. Menys de 48 hores després, Bustos ha parlat al Diari de Sabadell i TV Sabadell-Vallès, en ambdues entrevistes ha coincidit en qualificar de "desproporcionada" la condemna per haver retirat dues multes a familiars.

En la publicació impresa ha assegurat que "estic pagant una factura més que desproporcionada" i ha confessat que va ser "un error fer trucades" perquè retiressin les sancions, "però això ha de comportar una sentència així?", s'ha preguntat. L'exbatlle ha apuntat que la macrocausa és una conxorxa en contra seva, "tot va ser una operació política per acabar amb Manuel Bustos" i ha afegit, "havien de tenir un socialista destacable per posar-lo al costat d’altres personatges vinculats a la corrupció".


En aquest sentit, ha destacat que el van escollir perquè "era president de la Federació de Municipis de Catalunya, vicepresident de l'associació de municipis d'Espanya, membre del comitè federal del PSOE, home de confiança de Pepe Blanco, de Rubalcaba i de Zapatero… Era una persona a batre".

Ha carregat contra la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció -acusació popular en diverses peces de Mercuri-, especialment contra dos dels seus membres, Isidre Soler i l'advocat, Raül Garcia Barroso -també es regidor al ple d'ERC-.

"Després de nou anys on està tota aquella corrupció de cobraments"
En declaracions a la televisió, ha qüestionat el cas Mercuri, "després de nou anys on està tota aquella corrupció de cobraments" i ha subratllat: "Mai he tingut un mínim interès personal", així com ni ell ni ningú del seu equip "vam cobrar un euro en l'adjudicació". Ha recordat que a la peça principal, l'1 que investiga el pagament per obtenir obra pública, "no hi aparec ni com a testimoni".

També ha volgut desmarcar-se de l'actual govern municipal, que lidera l'alcaldessa, Marta Farrés, amb el qual ha garantit no té cap relació, ni directa ni indirecte. Bustos ha dit que està "molt enfonsat" i malgrat ha insistit en la desproporcionalitat de la pena "pagaré perquè soc respectuós amb la justícia".