L'Ajuntament d'Olot, sobre la cancel·lació de la consulta de Montolivet: «És un punt i seguit»

L'alcalde anuncia que es començarà un nou procés participatiu, però deixa clar que el projecte no canviarà "radicalment"

El campanar de l'església de Sant Pere Màrtir, emblema del barri de Montolivet
El campanar de l'església de Sant Pere Màrtir, emblema del barri de Montolivet
14 de juny de 2024, 10:24
Actualitzat: 10:26h

Tal com va avançar NacióGarrotxa fa dies, l'Ajuntament ha confirmat aquest dijous que cancel·la la consulta popular que s'havia de fer aquest cap de setmana al barri de Montolivet per decidir si es tirava endavant o no el projecte de reforma de la zona. La decisió ha estat a causa de l'oposició veïnal que ha generat la proposta urbanística del mateix consistori.

Finalment, el consistori ha fet marxa enrere i ha decidit, juntament amb els veïns, iniciar un nou procés participatiu que comptarà amb més pes de la gent que viu al barri. La decisió ha arribat després que els veïns protestessin al ple municipal i es reunissin diverses vegades amb membres de l'equip de govern.

"No parlaria de punt final, ni punt i a part. Parlaria de punt i seguit. Això és important perquè sempre hem de donar continuïtat a la feina que s'ha fet, que ha estat molta", ha dit l'alcalde d'Olot, Pep Berga, preguntat per aquest diari sobre la qüestió. "Iniciarem el procés participatiu de la manera que ho vulgui l'associació de veïns i l'assemblea", ha detallat.

Està previst, doncs, que en les pròximes setmanes el consistori arrenqui un nou procés de participació ciutadana per incorporar millores al projecte que ja hi ha sobre la taula. I és que l'alcalde ha deixat clar que la proposta de reforma de l'Ajuntament no es podrà llençar a les escombraries: "El procés participatiu ha de servir per millorar coses, però no per canviar radicalment un projecte que ja estava molt ben fet".

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, en una compareixença
L'alcalde d'Olot, Pep Berga, en una compareixença. Pau Masó Ros

El projecte actual tenia un pressupost d'11 milions i comptava amb sis fases repartides en cinc anys. S'actuava en la xarxa de clavegueram, la xarxa separativa d'aigües, la substitució de tot l'enllumenat, actuació a les escales, pavimentació en plataforma única, nous elements de jardineria i nou mobiliari urbà. Es deixava fora, però, algunes demandes que els veïns han reclamat recentment: el soterrament de línies o l'ordenació dels aparcaments.

Berga ha afirmat que totes les parts estan d'acord en el fet que cal reformar el barri i que l'equip de govern està disposat a esperar si és per fer un projecte millor: "Tots reconeixem la necessitat d'actuar en el barri, que té 75 anys i els materials són obsolets i demanen renovar-se. Si s'ha d'allargar el temps per tenir un resultat millor, benvingut sigui. No hi ha d'haver problema. Si hem esperat 75 anys, també en podem esperar 76".

El pressupost d'aquest 2024 comptava amb una partida d'un milió d'euros per començar la reforma del barri olotí. Ara aquests diners es repartiran entre altres necessitats de la ciutat i de cara a l'any que ve, si hi ha el projecte nou enllestit, es tornarà a pressupostar una partida per Montolivet.

Arxivat a