Sánchez i Díaz es valen de Vox per desgastar Feijóo: el debat a tres, en 10 frases

PSOE i Sumar treuen pit de la seva feina al capdavant de l'executiu espanyol i s'enfronten amb Abascal per les lleis feministes, LGTBIQ+ i la violència masclista

Abascal, Díaz i Sánchez al debat a tres de RTVE
Abascal, Díaz i Sánchez al debat a tres de RTVE | RTVE
19 de juliol del 2023
Actualitzat el 20 de juliol a les 9:23h
No hi havia faristol buit, però tampoc hi eren els quatre líders principals. El candidat del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha rebutjat assistir al debat organitzat per Radiotelevisió Espanyola aquest dimecres a la nit perquè no hi eren la resta de caps de llista actualment presents al Congrés dels Diputats. I, en conseqüència, La 1 ha celebrat un debat a tres amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; Sumar, Yolanda Díaz, i Vox, Santiago Abascal.

Sobre la taula, la reforma laboral aprovada pel govern espanyol durant aquesta legislatura, feminisme, educació, el col·lectiu LGTBIQ+, mesures econòmiques i pactes, tot i les obvietats. Tant el PSOE com Sumar han tret pit de la seva feina al capdavant del govern de coalició durant els últims quatre anys, mentre el candidat de Vox ha fet la tasca previsible de rebutjar totes les mesures a base de falsedats. A continuació, un resum del debat en 10 frases:

1. Pedro Sánchez, sobre el PP: "Són capaços de comprar els vots de dos trànsfugues [diputats d'UPN durant la votació de la reforma laboral] al Congrés, que ara formen part de les seves llistes, per restar drets als treballadors del nostre país".

2. Yolanda Díaz desmentint Abascal: "Bildu va votar, com vostès, en contra de la reforma laboral".

3. Pedro Sánchez: "Els ciutadans han de saber que l'únic partit que s'ha autoexclòs del pacte d'estat contra la violència de gènere és Vox".

4. Yolanda Díaz, a Abascal: "No es poden falsejar les dades, no es pot venir així a un debat. El seu discurs no és real, senyor Abascal". 

5. Pedro Sánchez, sobre l'absència del PP: "Això és el que ha portat Vox a la política espanyola: odi, insults i mentides; i avui al senyor Feijóo li fa vergonya comparèixer amb el seu soci, el senyor Abascal".

6. Yolanda Díaz, a Sánchez: "Ja saben que nosaltres tenim una línia roja: no apujarem l'edat de jubilació".

7. Pedro Sánchez: "Amb PP i Vox hem retrocedit 20 anys en drets LGTBI, 40 en drets de les dones i 60 en la censura de la cultura: el pròxim diumenge haurem de triar si Espanya es despertarà el dilluns al 2023 o al 1973". 

8. Yolanda Díaz, a Abascal: "Que digui el que diu, venint del xiringuito d'on ve, és molt greu. Apliqui's una mica la coherència".

9. Pedro Sánchez, a Abascal: "El PP i Vox són un tàndem contrari a la convivència entre espanyols: la seva gran solució és defensar el tema català a bufetades". 

10. Yolanda Díaz: "Les dones del nostre país ja ens defensàvem amb Gallardón. I ho tornarem a fer".