El PP ja no en té prou amb atacar Sánchez i defineix el TC com a «càncer»

Esteban González Pons afirma al Círculo Ecuestre que pot arribar el dia que el seu partit decideixi no recórrer res davant el TC

Esteban González Pons, a l'Ecuestre.
Esteban González Pons, a l'Ecuestre. | C.E.
23 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:31h
Aquest dimarts, el Círculo Ecuestre ha tingut com a convidat d'honor Esteban González Pons, vicesecretari d'Assumptes Institucionals i Internacionals del PP i persona de la màxima confiança d'Alberto Núñez Feijóo. González Pons, que després de les eleccions del 23-J va defensar el "diàleg" amb Junts, avui ho ha tornat a fer, tot matisant que "depèn de què parlis, hi ha coses que tu no has de negociar, el PSOE ha negociat amb Puigdemont coses que no eren seves". El dirigent del PP ha explicat: "M'he trobat molts cops amb Puigdemont a Brussel·les i he parlat amb ell". 

Sobre la llei d'amnistia, que avui ha passat el tràmit de la comissió de Justícia, González Pons ha dit que "el problema no és la llei d'amnistia, és el Tribunal Constitucional, que està contaminat políticament". "El càncer del sistema constitucional espanyol es diu Tribunal Constitucional presidit per Cándido Conde Pumpido", ha assegurat. Ha explicat que fins i tot un exministre socialista és membre del TC i que el mateix Conde va exercir càrrecs de confiança d'un govern socialista. Ha advertit que a ningú li hauria de sorprendre si algun dia el PP decideix no recórrer res més davant el TC.   

Preguntat sobre l'Operació Catalunya, l'ha titllat d'"informació vella, darrera de la qual hi ha una filtració per crear un estat d'opinió per justificar i legitimar l'amnistia". I ha aprofitat per assenyalar que tota la documentació desclassificada de Pegasus afecten a l'etapa de govern de Pedro Sánchez, "i d'això no apareix cap filtració". Avui, després del consell de ministres, el ministre Félix Bolaños ha etzibat contra el PP recordant que tot el que afectava les clavegueres d'Interior "va passar amb el govern del PP".

Ha afirmat que el PP s'ha convertit en "l'únic partit constitucionalista" perquè el PSOE ha abandonat aquest camp. Sobre la política que ha de fer el PP a Catalunya, González Pons ha assegurat que cal parlar als catalans dels grans temes que són rellevants per la societat, que són la sequera, el futur de les pensions, la immigració i el model econòmic, "més enllà de la independència".

El dirigent conservador ha afirmat que li agradaria que hi hagués més entesa entre el PSOE i el PP, però que "el PSOE ha triat altres socis", com, segons ell, s'ha vist després de les eleccions del 23-J. Ha reconegut que "desitja" una legislatura curta, però que pot durar "tot el que li quedi de sang a Pedro Sánchez", de qui ha dit que és un president "vampiritzat".  

González Pons no ha volgut aclarir si seria el cap de llista del seu partit a les eleccions europees, però ha reconegut que li agradaria: "Crec que la millor versió de mi mateix és la meva tasca com a eurodiputat". Ha elogiat la "coalició" existent entre populars i socialistes a la Unió Europea, tot dient que "espero veure-la fins al darrer dels meus dies". 

Esteban González Pons ha defensat l'estratègia de mobilitzacions al carrer del PP assegurat que hi ha molta gent "fastiguejada" per la situació política, i que és millor que sigui el PP qui canalitzi aquest malestar. 
Arxivat a